Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Alle inspecties van de Aziatische boktor achter de rug

Door Fleur 1 februari 2016 — 1 min leestijd
Aziatische boktor op een boomstam

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voerde op maandag 22 februari en dinsdag 23 februari 2016 hun laatste inspectie uit om erachter te komen of de Aziatische boktor in Winterswijk volledig is bestreden. In het gebied waar men de Aziatische boktor vond, onderzocht de NVWA nogmaals het natuurgebied wat maximaal 200 meter verwijderd is van de plek.

Alle tuinen onderzocht

In december 2015 was er een groot onderzoek. Hierdoor zijn vrijwel alle tuinen van de inwoners van Winterswijk in ditzelfde gebied rondom de straal van 200 meter van de vondst van de Aziatische boktor onderzocht. Daarbij werd het gemeentelijk groen in dat gebied ook geïnspecteerd. De tuinen welke nog een onderzoek nodig hadden, zijn genoteerd. De bewoners van de tuinen die NVWA moest inspecteren, werden hiervan op de hoogte gesteld door de NNWA. Het gaat met name om de inwoners van Winterswijk die in de volgende straten wonen: Beukenstraat, Beuzenes, Esdoornstraat, Kastanjelaan, Kloetenseweg, Laan van Hilbelink, Lindenstraat, Meidoornstraat, Meijerink, Noteboomstraat, Plataanlaan, Scholtenenk, Tweede Beuzenes, Verlengde Morsestraat en de Verlengde Ratumsestraat. De NVWA wil de bewoners bedanken voor hun medewerking en begrip.

Aziatische boktor: een schadelijk ongedierte

In 2012 werd de Aziatische boktor voor het eerst aangetroffen in Winterswijk. In de tussentijd zijn er diverse acties ondernomen om de Aziatische boktor te bestrijden. Sinds de schadelijke boktor voor het eerst werd aangetroffen, is besloten dat er vanaf 2013 tot en met 2016 een onderzoek moeten plaatsvinden. Inmiddels is de laatste inspectie van 2016 achter de rug. De gemeente Winterswijk en de NVWA willen hun dank betuigen aan de inwoners van Winterswijk die te maken hadden met de terugkerende inspecties. De benoemde inspecties waren van groot belang, want de Aziatische boktor kunnen bomen en struiken ernstig beschadigen.

Bron: www.winterswijk.nl