Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Indrukwekkend wespennest: Guiness Book of Records-waardig

Door Fleur 2 min leestijd8 juni 2018
Bijen bij nest

Een inwoner uit Rijssen kreeg de schrik van zijn leven toen hij de plafondplaten van de logeerkamer weghaalde. Een enorm wespennest kwam tevoorschijn. Enorm is in dit geval niet overdreven, het wespennest had een doorsnede van wel een meter. Na deze ontdekking ging hij op internet zoeken naar wespennesten van soortgelijke grootte die mensen gevonden hebben in huis. Nadat ‘ie op een wespennest van ‘slechts’ 80 centimeter dook, besefte hij dat een Guiness Book of Records-waardig wespennest in huis heeft gevonden.

Steeds meer last van wespen

De inwoner vertelt dat zij steeds meer last kregen van wespen in huis, met name op de logeerkamer en in de badkamer. Er moest dus wel ergens een wespennest in huis zitten, maar waar? De inwoner ontdekte het wespennest toen hij op het dak was geklommen om een kijkje te nemen onder de dakpannen. Hij heeft geprobeerd om zelf de wespen te bestrijden door insectenspray bij de ingang van het wespennest leeg te spuiten, maar dit bleek niet te werken. De wespen bleven maar komen en gaan.

Professionele wespenbestrijder ingeschakeld

Omdat het hem niet lukte om zelf de wespen te bestrijden, heeft hij de hulp ingeschakeld van een professionele wespenbestrijder. Deze ging in beschermende kleding het dak op om het wespennest te bestrijden. Hij leek op dat moment niet onder de indruk van het wespennest, maar op dat moment had de inwoner zelf ook nog geen idee van de totale grootte van het wespennest. Dat was immers lastig in te schatten vanuit die positie. De ongediertebestrijder heeft nog een keer terug moeten komen, omdat de wespen na een aantal dagen weer actief werden.

Zou hij nu wel onder de indruk zijn?

Het tweede bezoek was voldoende om de wespenactiviteit te laten ophouden door te beginnen met wespenbestrijding. Aangezien de logeerkamer verbouwd moest worden, werden de plafondplaten weggehaald. Toen pas zag deze inwoner uit Rijssen de werkelijke omvang van het wespennest plus tientallen dode wespen. Verbouwereerd van wat hij zag, nam hij een foto van het indrukwekkende bouwwerk wat daar hing. Ook heeft hij de foto nog even naar de wespenbestrijder gestuurd, benieuwd of hij nu wel onder de indruk was.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!