Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Imker heeft het druk

Door Fleur 5 juli 2014 — 1 min leestijd

Een imker uit Heemstede heeft het erg druk. De bijen vragen veel aandacht en tijd, maar ook meldingen van bijen-, hommel- en wespennesten stromen binnen. Niets is te merken van de uitspraak van de bioloog dat het een slecht jaar ging worden voor de hommel en wesp. In de regio Kennemerland is daar niets van te merken. De imker uit Heemstede geeft aan dat door het zachte voorjaar de bijen begin april al uit de kasten vlogen. De eenjarige hommels bivakkeren snel weer onder de lindebomen.

Wespennest

De imker uit Heemstede geeft aan dat dit een jaarlijks ritueel is. Het afgelopen jaar lagen er helaas vele dode hommels aan de Kerklaan in Heemstede op straat. Deze zijn op zoek naar het eten in de lindebloesem. Echter door te kort aan voedsel raakt hun reserve op. Ze zijn te zwak om verder te zoeken naar eten. Ze vallen uit de boom en sterven op de grond. De eerste meldingen van de wespennesten stromen binnen. Wespen zijn momenteel aan het bouwen. Ze schrapen bijvoorbeeld stukjes hout af van de schutting en gaan verder met het bouwen van een nest. Zo’n nest ziet er erg mooi uit.

Overlast

Indien je allergisch bent voor een wesp is dit minder leuk. Op dit moment zorgen de wespen nog niet voor overlast. Op het moment dat de larve geen zoetstof meer produceert, gaan de werksters op zoek naar zoetstof en dat is het moment dat ze voor overlast zorgen. Dan blijf je maar beter binnen, want rustig buiten zitten in je tuin zit er dan niet meer in.

Bron: www.dichtbij.nl