Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Hotels overspoeld door de bedwants

Door Fleur 2 min leestijd8 februari 2016

Uit een groot onderzoek van een bekend ongediertebestrijdingsbedrijf blijkt dat niet voorraadinsecten of ratten de ergste plaag van ongedierte zijn, maar dat dit bedwantsen blijken. Indien een hotel besmet wordt met de bedwants, dan heeft dit erg nare gevolgen. Het bedrijf in kwestie geeft aan dat vooral hotels uit de Randstad hier mee kampen.

Bedwantsen

Uit het onderzoek blijkt dat de bedwants (die ook door het leven gaat als de bedbug of wandluis) veel gedonder met zich meebrengt. De feiten op een rijtje. Maar liefst 33 procent  van de hotels kreeg klachten van bezoekers die last hadden van bedwantsen. Als je dit vergelijkt met meldingen van andere ongedierte, dan is het zo dat maar 19 procent heeft geklaagd als het om andere ongediertesoorten gaat. Hotels hebben tot minimaal 3.5 week last van bedwantsplagen. Als je kijkt naar merk- of reputatieschade, dan is het in het geval van de bedwants zo dat 28 procent van de gevallen hier voor zorgen. Voor ander ongedierte is dit maar 16 procent.

Hoge kosten

Wanneer een hotel onder de bedwantsen zit, dan loopt dit hoog op in de kosten. Op jaarbasis kost het 18.359 euro om al het trammelant op te lossen. Deze kosten ontstaan mede door het aantal contractopzeggingen die hotels ontvangen. Bij een bedwantsenplaag is het aantal contractopzeggingen 20 procent, als het niet om bedwantsen gaat, maar om een ander soort ongedierte, dan is dit maar 9 procent. De klachten stromen via de receptie binnen, maar ook via het internet. Vervelende recensies schrikken veel (potentiële) gasten af.

Bedwantsen bestrijden

Een woordvoerster van het bedrijf dat onderzoek deed, zegt dat ze een goede manier heeft gevonden om van de bedwants af te komen. Een manier die zorgt dat het hotel geen schade oploopt en binnen een dag gebeurd is, zo kunnen de gasten de dag erna alweer terug in hun kamer. De hotelkamer wordt door middel van hittekanonnen zodanig verwarmd dat alle bedwantsen die zich in de kamer begeven, dood gaan. Door het onderzoek weet het ongediertebestrijdingsbedrijf hoe belangrijk het is om snel actie te ondernemen als er sprake is van een bedwantsenplaag.

Herken de bedwants

Het spoedig in de gaten hebben van een bedwantsenbesmetting is erg belangrijk. Om te weten hoe je een bedwants spot, heeft het ongediertebestrijdingsbedrijf die achter het onderzoek staat een training bedacht. Deze klassikale trainingen zijn gericht op het herkennen en bestrijden van de bedwants. Naast klassikale trainingen is er ook een training die via het internet te volgen is.

Bron: www.missethoreca.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!