Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Heuse wespenplaag teistert Nederland

Door Fleur 4 min leestijd25 augustus 2015

Tegenwoordig is buiten zitten in de zomer niet altijd meer een fijne aangelegenheid. Momenteel heerst er een wespenplaag. Volgens deskundigen mogen we nog meer verwachten, omdat de ergste overlast nog moet komen. Tips om deze zomerdagen vol wespen door te komen, zijn dan ook zeker niet overbodig. Allereerst is het handig om te weten waarom er juist nu zoveel wespen zijn.

Oorzaak wespen

De oorzaak van de wespenplaag heeft te maken met het warme weer. Door dit warme weer zijn er meer insecten ontwikkeld. Wanneer het weer kouder en natter is, zijn er minder wespen aanwezig. De wespenplaag is nog in ontwikkeling, hij is dus nog niet op zijn hoogtepunt. Er zijn veel larven die nog geboren moeten worden en uitgroeien tot wespen. Wat betekent dit voor ons? Dat vragen veel mensen zich af. Helaas voor ons zijn er in de maand augustus nog meer wespen aanwezig dan nu.

Agressieve wesp

Naast dat er nog meer wespen komen, wordt het diertje ook agressiever. Door het tekort aan insecten om te eten, gaan de wespen op zoek naar fruit. Doordat de natuurlijke voedselbron van de wesp vermindert, is de wesp boos. Bijen daarentegen zijn minder agressief op dit moment, omdat zij bloemen als voedselbron hebben en ze geen fruit eten door hun zwakke kaken.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is fijn om te weten hoe je voorkomt dat je gestoken wordt door een wesp. Het is belangrijk om uit te kijken als je gaat wandelen. Wespennesten zitten in de grond en in bomen en niets is vervelender als je dit nest verstoort met een achtervolging van wespen als gevolg. Niet alleen tijdens het wandelen is het verstandig om op te letten. Ook tijdens het werken in de tuin is het verstandig om goed uit te kijken naar wespennesten. Verstoring van deze nesten heeft namelijk grote gevolgen.

Zoetigheid

Dat wespen houden van zoetigheid weet vrijwel iedereen. Ze komen dan ook af op bier, limonade, fruit en andere zoete geuren. Door het warme weer deze zomer zitten veel mensen buiten. Dit zorgt ervoor dat de wesp precies weet waar hij moet zijn. Het is dan ook zaak om ervoor te zorgen dat er geen etensresten liggen. Dit zorgt ervoor dat de wesp niet blijft hangen in jouw achtertuin. Daarnaast wil het helpen om een viltje of papiertje over je glas te leggen, zodat de wesp niet in je glas met drinken kruipt.

Wespennest

Wespennesten zijn de woningen van de wespen. Ze vliegen dan ook veel van en naar hun nest. Als je wilt weten waar het wespennest van de onruststokers in je tuin zit, is het handig om de vliegroute van de beestjes te volgen. Veel voorkomende plaatsen voor een wespennest zijn in de grond, in het holletje van een muis of aan een stevige constructie, zoals een dak of een struik. Wanneer je een nest hebt gevonden, is het een mogelijkheid om dit nest te laten bestrijden, dit hoeft echter niet altijd.

Wanneer moet ik een wespennest bestrijden?

Het is niet altijd nodig om een wespennest te bestrijden. Wanneer een nest helemaal achter in je tuin hangt en je weinig overlast hebt, is het vaak niet nodig om het nest te verdelgen. De wesp is immers ook een nuttig dier die zorgt voor de bestrijding van een aantal insecten. Daarnaast voedt de wespendief zijn larven met wespen en is daarmee een natuurlijke verdelger. Wanneer het wespennest echter boven een terras hangt en je kinderen hebt, is het wel verstandig om het nest te laten bestrijden.

Wespen middeltjes

Er zijn verschillende middeltjes die ingezet worden voor het bestrijden van wespen. Volgens deskundigen is de meest efficiënte manier het maken van een zelf gemaakte val. Deze val wordt gemaakt door van een plastic fles de bovenkant af te snijden en er zoete vloeistof in te gieten. Wanneer die stappen opgevolgd zijn, moet er confituur aan de buitenkant van de dop en het wordt het bovenste stuk van de fles omgekeerd in de fles geplaatst. Op die manier ontstaat er een trechter, waar wespen niet meer uit komen.

Help! Ik wil niet gestoken worden!

Het is niet altijd goed om stil te blijven staan en af te wachten wanneer je last hebt van wespen. Voornamelijk wanneer hij om je heen blijft cirkelen, is het verstandig om je voorzichtig weg te trekken. Wat absoluut niet werkt volgens de deskundigen is het om je heen slaan of het proberen dood te slaan van een wesp. De wesp wordt hier volgens hen alleen maar agressiever van. Wanneer de wesp echt voor grote overlast zorgt, sla je deze dood met een vliegenmepper. Het is dan wel belangrijk om ze in één keer dood te slaan. Voor het meest snelle en effectiefste resultaat, schakel je een professionele ongediertebestrijder in.

Bron: www.nieuwsblad.be

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!