Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Het leven van een bedwants

Door Fleur 1 min leestijd26 november 2015
Close up van de bedwants op een muur van stof

Per dag legt een volwassen wijfje tot ongeveer 10 eitjes en circa 200 in haar hele leven. Na 2 weken komt de nimf uit het ei. De nimf vervelt een aantal keer tot het 6 weken oud is en een volwassen bedwants genoemd kan worden.

De bedwants is dol op bloed van onder andere de mens en hier voedt het zich mee. De naam van dit kleine insect verklapt waar het zich graag vestigt, namelijk in bed. Het bevindt zich dus graag in de slaapkamer en heeft vaak alle tijd om je huid door te prikken met de snuit en je bloed op te zuigen. Aan de snuit bevindt zich een klein buisje waar het bloed doorheen kan. Hierdoor komen ook verdovende en anti-stollende stoffen in je huid, waardoor je de bedwantsenbeet niet voelt en het bloed minder snel stolt. Zo kan de bedwants doorgaan totdat hij voldaan is. Favoriete plek om te steken lijken de benen, maar elke plek is te doen voor dit insect.

Wanneer er geprikt is, ontstaan er bultjes die snel weer genezen, maar pas na een aantal weken helemaal verdwenen zijn. Gelukkig brengt de bedwants geen ziektes over.

Bestrijding van bedwants

Heb je een bedwants ontdekt in een bepaalde ruimte? Helaas, dan moet deze hele ruimte professioneel behandeld worden, aangezien de kans zeer groot is dat de eitjes of nimfen zich elders in de ruimte bevinden.

Zij verblijven namelijk vaak in plooien, stopcontacten of naden. Laat deze ruimte zoals het is en probeer de plaag niet zelf uit te roeien. De reden? Zo maak je het voor de bedwants makkelijk om zich te verspreiden door bijvoorbeeld het hele huis.

Bespaar jezelf veel tijd, moeite en geld door direct een professionele bestrijder in te schakelen voor een bedwantsenbestrijding, voordat de plaag groter wordt en zich nog meer kan verspreiden.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!