Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Help de hommelkoningin!

Door Fleur 1 min leestijd8 maart 2017
Hommel verzameld nectar op bloem

Het is alweer maart, bijna lente, de bloemen gaan weer bloeien en ongedierte komt weer tevoorschijn. Uitgeput ontwaakt de hommelkoningin uit haar winterslaap en gaat ze weer op pad om nectar te verzamelen voor haar nageslacht.

5 Tips om de hommelkoningin te helpen

  1. Plaats hommelplanten in je tuin of op het balkon! Voorbeelden zijn munt, kattenkruid, viooltjes, smeerwortel, helmkruid, salie en vingerhoedskruid. Deze planten zijn een goede nectar- en stuifmeelbron voor de hommel.
  2. Zie je een hommelkoningin die er vermoeid uitziet? Neem haar mee op een papiertje en breng haar op kracht met een eetlepel suikerwater. Na een poosje is ze weer helemaal fit.
  3. Gebruik geen gif in je tuin of huis. Er zijn genoeg alternatieven beschikbaar zonder gif om van onkruid of schadelijke dieren af te komen.
  4. Plaats een bijenhotel, kast of nestblokken in je tuin. Deze kan dienen als nestplaats zodat de hommelkoningin hier een nieuw volk kan stichten. Of maak zelf een hommelhuisje!
  5. Hommelnest gevonden? Verplaats deze dan niet. Hommels raken gedesoriënteerd en overleven dit meestal niet. Verder zul je niets merken van dit nest, want deze is volledig geurloos en trekt geen ander ongedierte aan.

Een nuttige en beschermde diersoort

Hommels zijn beschermde dieren en dat heeft een goede reden. De hommel is een nuttig diertje. Ze bestuiven namelijk planten en fruitbomen, zodat wij hier vervolgens van kunnen profiteren. Zo worden ze bijvoorbeeld speciaal gekweekt om bijvoorbeeld diverse fruitsoorten, tomaten en paprika’s te bestuiven. Hommels zijn dan ook niet schadelijk zoals de wesp dit wél kan zijn. Hommels kunnen niet knagen, hierdoor zullen ze geen schade aan je huis aanbrengen. Ze steken alleen als ze zich bedreigd voelen of klem komen te zitten, ook dit is eerder vervelend dan schadelijk. Anti-insectenzalf (Nestosyl of Azaron) doet dan wonderen.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!