Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Groot aantal wespennesten zorgt voor wachtlijsten

Door Fleur 2 min leestijd4 mei 2016

Brandweermannen in Limburg hebben het druk met de verdelging van de vele wespennesten. Het warme weer zorgt voor een piek van de vervelende beestjes. In Oost-Limburg kom je op een wachtlijst wil je wespen laten bestrijden.

Hoge wachtlijst

Waar het warm weer is, daar zijn wespen. De telefoon van Limburgse brandweer staat op roodgloeiend. In de gehele provincie gaan ploegen naar locaties om wespennesten te verdelgen. De wachtlijsten zijn zo hoog dat er nog zo’n vijftig tot zestig adressen zijn waar de brandweer langs moet, zo stelt de Oost-Limburgse brandweerzone in Genk. Twee ploegen per baan zijn ingezet om mensen te helpen. Andere posten binnen de zone hebben hun eigen team, maar dat is helaas lang niet genoeg.

Doorslaggevende warmte

De echte drukte begon vorige week, wat later is dan andere jaren. Echter, hoe eerder het warm wordt, hoe eerder de wespen verschijnen. Het warme weer geeft de doorslag dat er zoveel wespen zijn. In Noord-Limburg zijn de afgelopen dagen alsmaar meer ploegen uitgestuurd. In Bree begon het met drie tot vier oproepen per dag, maar dat is inmiddels opgelopen tot twaalf. Op een snikhete dag wordt er zo 18 uur non-stop wespen bestreden. Als er daarna ook nog meldingen zijn van brand zorgt dat voor uitputtende werkdagen.

Strooipoeder

De brandweermannen in Oost-Limburg bespoten afgelopen vrijdag zes nesten met strooipoeder genaamd Permas-D, een zeer effectief product. Je hoeft met dit middel slechts twee wespen te bespuiten. Wanneer die twee terug hun nest intrekken, besmetten ze alle anderen. Het duurt zo’n drietal dagen voordat ze allemaal dood zijn. Als de wespen er dan nog zitten, keert de brandweer terug om ze nogmaals te bestrijden. De tweede keer wordt niet in rekening gebracht.

Kalm blijven

Het overgrote deel van de oproepen gaat over wespen die in spleten zitten, tussen dakbedekking of zich nestelen in spouwmuren. Het wordt risicovol wanneer de wespen op zolders zitten. De brandweer beschermt zichzelf met werende kleding, want als ze het poeder spuiten, gaan de wespen zich over de ruimte verdelen. Dan kan de brandweer geen kant op en is het van belang dat ze rustig blijven. Het is niet iedere brandweerman zijn lievelingstaak, maar kalm blijven is uiterst belangrijk. Mensen die last hebben van wespen kunnen de lokale brandweerzone inschakelen.

Bron: www.hbvl.be

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!