Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Gezocht: mensen met een wespenallergie die zich moedwillig laten steken

Door Fleur 1 min leestijd11 augustus 2015
Wespensteek in hand

Allergoloog Hanneke Oude Elberink van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft aangegeven dat zij mensen zoeken voor een onderzoek. Het doel van het onderzoek is om te voorspellen of iemand allergisch is voor het gif van de wesp. Andere allergische reacties worden tevens voorspeld door middel van het onderzoek. Een kwart van de bevolking reageert allergisch op een steek van de wesp, maar is vaak niet ernstig. Een allergische reactie kenmerkt zich door een grotere zwelling.

Enkeling overlijdt na wespensteek

In het ergste geval overlijdt een mens na een wespensteek of raakt in coma. Het gaat om drie op de honderd mensen. In Nederland gaat het om vijf tot tien inwoners die overlijden na een wespensteek.

Eerste vrijwilligers aangemeld

Een aantal vrijwilligers heeft zich al bij Hanneke Oude Elberink in Groningen gemeld. De allergoloog vindt dit heel moedig van de vrijwilligers. Het gaat meestal om aanmeldingen van mensen die in het verleden allergisch gereageerd hebben op een wespensteek. Zij zijn benieuwd of zij nog steeds allergisch reageren. Nu ze dit niet zeker weten, zijn ze altijd angstig op het moment dat er een wesp in hun buurt komt. Deze angst is wellicht onterecht en geeft na het onderzoek duidelijkheid.

Onderzoek risicovol?

Volgens de allergoloog uit Groningen is het onderzoek niet risicovol. Het ziekenhuis in Groningen is juist de meest betrouwbare plek om gestoken worden door een wesp. Speelt er een allergische reactie op, dan zijn alle hulpmiddelen binnen handbereik. Er zit een voorwaarde aan het mogen deelnemen aan het onderzoek. Je mag niet meedoen als je in het verleden eens in shock bent geweest door de steek van een wesp. In dat geval is deelname aan het onderzoek te risicovol.

Bron: www.nu.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!