Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Geen monsterwespen meer in Zeeland

Door Fleur 2 oktober 2017 — 1 min leestijd

Een week terug was in Dreischor de Aziatische hoornaar gesignaleerd. Vanaf toen werd de zoektocht naar het wespennest ingezet. Met resultaat, afgelopen zaterdag werd het nest van deze monsterwespen gevonden. Dezelfde dag nog werd het wespennest bestreden door deskundigen in opdracht van de provincie. De komende tijd houdt de provincie samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hier nog een vinger aan de pols.

De Aziatische hoornaar

Een groot soort wesp is het, de Aziatische hoornaar. Het insect eet allerlei insecten, zoals bijen, mieren, hommen, vliegen, vlinders en rupsen. Eigenlijk komt deze wespensoort alleen in het zuidoosten van Azië voor, maar nu is de Aziatische hoornaar dus ook in Nederland gespot. Gevaarlijker dan de gewone wesp is hij niet. Hij kan pijnlijk steken, maar zolang je niet allergisch bent, is de wespensteek niet levensbedreigend.

Agressieve wespensoort

De Aziatische hoornaar is wel een agressieve wespensoort. Om je een idee te geven: vijftig bijen per dag is voor hun niets. Ze openen de aanval en vallen in groepen een bijennest aan. Daarom staan deze soort wespen ook op de lijst van ongewenste invasieve exoten. Dat betekent in dit geval dat het insect actief moet worden opgespoord en bestreden.

Bron: www.telegraaf.nl