Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Gaat de wesp verdwijnen?

Door Fleur 1 min leestijd13 juli 2015
Wespennest

Dit is de grote vraag waar verschillende ecologen mee stoeien. Ieder jaar zijn er in de Nederlandse zomers wespen te vinden. Dit jaar zijn er echter veel minder wespen dan in de afgelopen jaren. Moeten we ons zorgen maken dat de wesp verdwijnt?

Bestrijdingsbedrijven en -middelen

Bestrijdingsbedrijven hebben deze zomer 45 procent minder wespennesten weggehaald dan vorig jaar. Volgens hen komt dit door de verlate zomer van dit jaar. De diertjes hebben in het begin van de zomer voor minder overlast gezorgd, doordat ze niet met veel aanwezig waren. Meldingen over overlast nemen nu weer toe omdat ook de temperatuur stijgt. Niet iedereen is het eens met deze oorzaak van de vermindering van wespen. Volgens ecologen ligt de vermindering aan de landbouwbestrijdingsmiddelen. Deze bestrijdingsmiddelen zorgen ervoor dat wespen zichzelf niet meer voeden en dus niet overleven.

Is het erg?

Ecoloog Doevendans geeft aan dat de afname van het aantal wespen problematisch is. De biodiversiteit neemt namelijk af en verschillende dieren sterven dan uit. Toch lijkt niet iedereen rouwig over het verminderen en eventueel verdwijnen van de wesp. 10 tot 20 procent van de mensen is allergisch voor wespensteken, dit zorgt voor levensgevaarlijke en dodelijke situaties. Ieder jaar komen er dan ook twee tot vijf mensen om door een wespensteek.

Nog geen grote zorgen

Volgens een bioloog aan de universiteit van Wageningen hoeven we ons nog geen grote zorgen te maken over de toekomst van de wesp. Doordat er dit jaar veel neerslag is gevallen, waardoor de kans op wespen verkleind is. Volgens de bioloog zijn conclusies dus nog veel te vroeg.

Bron: www.metronieuws.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!