Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Flyeractie tegen rattenoverlast Spangen

Door Fleur 18 mei 2014 — 2 min leestijd

Er heerst een afvalprobleem in Spangen. Dit zorgt ervoor dat veel ongedierte aantrekt. Naast de Rotterdamse wijk, zijn er ook andere delen in de stad waar het voor problemen zorgt. Ratten, duiven en meeuwen hebben vrij spel, omdat bewoners voedselresten zomaar op straat gooien. De reden hiervoor is het geloof van de woonachtigen in Spangen en omgeving. De politie heeft nu een manier bedacht om deze overlast tegen te gaan. In samenwerking met de bewoners van Spangen verspreiden ze flyers om ervoor te zorgen dat het ongedierteprobleem vermindert.

Buurt Bestuurt

De organisatie van de flyeractie is in handen van het initiatief Buurt Bestuurt. Bewoners laten Buurt Bestuurt weten wat zij belangrijk vinden en waar ze meer op moeten inzetten in de wijk. Wijkagent Garry Werners liet de wijk via Twitter weten dat de flyeractie er aan zit te komen. Het aantal meldingen in de wijk is aan de grote kant, 500 keer per jaar krijgt de gemeente een klacht binnen.

Betonblokken met gif

Woordvoerder Fred Marree van Stadsbeheer zegt dat ze veel doen om de ratten te bestrijden. Elke dag werken drie man om de rattenoverlast te bestrijden. Daarnaast zijn er in de stad 500 betonblokken vol met gif geplaatst. Komen de ratten in aanraking met deze betonblokken, dan overlijden ze spoedig. De betonblokken zijn strategisch geplaatst, zodat kinderen er niet gemakkelijk mee in aanraking komen. Marree roept de bewoners op om vooral te melden als ze ratten zien, want ze dragen ziektes met zich mee en dat is hartstikke gevaarlijk.

Zuid-Middelland

Niet uit Spangen zijn extra klachten binnengekomen, maar wel uit Zuid-Middelland. Marree zegt dat ze daar binnenkort kijken of ze wat aan die situatie kunnen veranderen. Hij is positief over de flyeractie. Een goed initiatief die bijdraagt aan een betere leefomgeving.

CDA

Ook uit de politiek komt bijval. CDA-raadslid Danielle Knieriem is er zaterdag ook bij om flyers uit te delen. Volgens haar moet het flyeren vaker gebeuren in oude stadswijken als blijkt dat het een succes is. Knieriem adviseert voor oplettendheid onder de bewoners. Met de zomer op komst moet je volgens haar alert zijn.

Bron: www.metronieuws.nl