Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Filipijnen telt zeven nieuwe muizensoorten

Door Fleur 21 juni 2011 — 1 min leestijd
Rijstvelden in de Filipijnen

Op Luzon, het grootste eiland van de Filipijnen, zijn zeven nieuwe soorten muizen ontdekt door een groep wetenschappers.

Nieuw ondergeslacht

De wetenschappers hebben de nieuwe soorten uitvoerig onderzocht. Ze zeggen dat de zeven soorten een deel zijn van een nieuw ondergeslacht genaamd Megapomys. Dit zijn relatief grote muizen en ze wegen zo’n 65 tot 110 gram. De lengte van hun staart is ongeveer even lang als hun hoofd en lichaam samen.

Bosmuizen

Alle muizen vallen onder de bosmuizen en alle soorten leven niet verspreid over het gehele eiland, maar op kleinere delen ervan. De muizen leven in beboste gebieden, hoog in de bergen. De onderzoeker vindt het mooie kleine muizen. Ze komen in grote aantallen voor, maar vermijden mensen en zorgen amper voor problemen. Bij voorkeur eten ze zaden en aardwormen die ze vinden in het bos.

Rijk erfgoed

Deze ontdekking maakt dat het totaalaantal zoogdieren op Luzon op 49 staat. De muizen horen nu bij het rijke biologische erfgoed van de Filipijnen, concludeert een van de onderzoekers. Een deel van de nieuwe muizensoorten leeft in beschermd gebied. De overige muizen zijn niet bedreigd, maar kunnen wel last hebben van land- en mijnbouw.

Bron: www.scientias.nl