Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Extreem veel wespen in Amersfoort

Door Fleur 12 juli 2015 — 2 min leestijd

Ongediertebestrijders in de omgeving van Amersfoort rekenen deze zomer op extreem veel wespennesten. Op dit moment verwijderen de verdelgers al zo’n acht tot vijftien wespennesten per dag. De zachte winter is de oorzaak van de toename van het aantal wespennesten. Daardoor overleven veel meer koninginnen de winter en leggen ze eitjes voor een voorjaarsnest.

Verborgen wespennest

Aan het onverharde pad langs het Valleikanaal, tussen de Kattenbroekerweg en de Holkerweg, pal achter het Farel College, was dit goed merkbaar. Tegen het hek aan bleek een nest onder de grond te zitten. De wespen werden gestoord door voorbijgangers, waardoor die gestoken werden.

Allergie

Een bewoner van de Paladijnenweg in Amersfoort werd vijftien keer door de wespen gestoken in zijn onderbeen. Hij liep rond kwart voor tien vanaf zijn huis naar de wandelstrook langs het kanaal. De wespen vielen hem tientallen meters daarvoor al aan. Omdat de bewoner erg allergisch is voor wespensteken is hij direct omgekeerd naar huis om zijn epi-pen te gebruiken. Een epi-pen is een injectiespuit die mensen zelf direct kunnen toepassen bij een allergische reactie. De hond van de bewoner werd ook gestoken toen hij een plasje deed naast het ondergrondse nest. Hij ging naar de dierenarts.

Konijnen- en muizenholen

Volgens een ongediertebestrijder in Amersfoort nestelen de wespen zich overal. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van konijnen- en muizenholen in de grond. De wespen worden fanatiek en beginnen met aanvallen zodra er veel mensen langs hun nest lopen.

Beschutte nesten

De koninginnen die overwinteren maken in het voorjaar een nieuw nest op een beschutte plek, zoals in vlieringen, in holle bomen, achter spouwmuren, op zolders, in oude muizengaten, in naden en kieren en soms zelfs in keukens. Het nest wordt altijd maar één jaar bewoond. De wespen worden gedood met een giftig poeder en het nest blijft dan de rest van het seizoen weg.

Toename

Ongediertebestrijders uit de regio verwijderen momenteel zo’n acht tot 15 nesten per dag. De wespen worden met gif doodgespoten. Ze merken dat dit de laatste weken sterk toeneemt. Wespen hebben een hekel aan regen, dus je ziet ze vooral als het mooi weer is.

Bron: www.ad.nl