Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Voor het eerst in jaren een echte wespenmaand

Door Fleur 4 augustus 2015 — 1 min leestijd
Papieren wespennest

Jarenlang hebben we in Nederland weinig last gehad van wespen, maar die tijd is nu wel aangebroken. Deze maand zal je het gele insect vaker zien dan dat je dat normaal gesproken zou doen in deze tijd van het jaar. 2015 is een jaar met een hoger wespengemiddelde. De gegevens van deze constatering zijn afkomstig van de universiteit van Wageningen. Aan alle wespenbestrijders hebben zij gevraagd of zij een stijging zien. Ten opzichte van vorig jaar was er een sterke toename te zien.

Oorzaken

Het advies is om deze maand zo nu en dan drukke terrasjes te vermijden, want de grote overlast wordt voor deze maand voorspeld. De laatste keer dat Nederland een wespenjaar kende, was in 2009. Dat wordt weer even wennen dus. Vooral vorig jaar waren er weinig wespennesten te vinden. Dit is te wijden aan de extreme regenbuien die toen vaak langskwamen. Oorzaken voor andere jaren zijn bijvoorbeeld grote temperatuurverschillen of een koude voorjaarsmaand.

Franse veldwesp

De meest voorkomende wesp is in Nederland de Franse veldwesp. Daar zit een voordeel en een nadeel aan. Het voordeel is dat deze wesp minder agressief is, het nadeel is dat ie moeilijker te bestrijden is, omdat er veel nesten van zijn.

Bron: www.rtlnieuws.nl