Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Een hittebehandeling, de oplossing tegen bedwantsen?

Door Fleur 3 min leestijd28 juni 2018
Bedwantsen in hotelkamer

Steeds vaker krijgen wij meldingen van hotels met bedwantsenoverlast. Via de bagage van gasten reizen bedwantsen mee van hotel naar hotel. Voor je weet, zit een hotel ook vol met bedwantsen. Een bedwantsenplaag in een hotel is voor een hoteleigenaar echt zijn ergste nachtmerrie. Een hittebehandeling lijkt de oplossing tegen bedwantsen, maar is dit ook zo?

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn roodbruine insecten, ongeveer vijf millimeter groot en voeden zich ‘s nachts met menselijk bloed. Bedwantsenbeten zorgen voor rode, jeukende bultjes, vergelijkbaar met muggenbeten. Bedwantsen bevinden zich met name in en rondom bedden, meubels of achter de plinten. Signalen van bedwantsen zijn bloedvlekjes op de lakens, vervellingshuidjes in bed en bultjes van bedwantsenbeten. Als er eenmaal bedwantsen in een hotelkamer zitten, breiden ze zich enorm snel uit tot een plaag.

Hoe werkt een hittebehandeling?

Een hittebehandeling is een manier om bedwantsenbestrijding uit te voeren zonder gebruik te maken van insecticiden. Bij een hittebehandeling worden speciale hittekanonnen ingezet die elke afgesloten ruimte kunnen verwarmen tot een hoge temperatuur. Vanaf een afstand houdt de ongediertebestrijder de temperatuur in de hotelkamer in de gaten. Als de temperatuur op het gewenste niveau is van minimaal 57 graden is, worden alle levensstadia van bedwantsen bestreden, zonder schade toe te brengen aan het meubilair in en de hotelkamer zelf. Al na een half uur mag de hotelkamer weer betreden worden.

Wat zijn de voordelen van een hittebehandeling?

  • Minimale verstoring: een hittebehandeling duurt meestal maar een dag. De ruimte kan een half uur daarna alweer gebruikt worden. Het is zelfs mogelijk om meerdere hotelkamers tegelijkertijd te behandelen.
  • Geen gebruik van insecticiden: bij een hittebehandeling wordt enkel hitte toegepast, waardoor je geen risico loopt dat er insecticiden achterblijven in de hotelkamer.
  • Hotelkamer blijft onaangetast: de hittebehandeling richt geen schade aan, dus niets in de hotelkamer hoeft vervangen te worden.

Hittebehandeling is erg foutgevoelig

Wij hebben onze vraagtekens bij een hittebehandeling. Een kamer is nooit in een keer op temperatuur. Om zo snel mogelijk in de hele ruimte 57 graden te bereiken, wordt de ruimte met een hogere temperatuur verhit. Je moet je afvragen of het interieur in een ruimte bestand is tegen zulke extreme temperaturen. Daarbij is het de gewoonte van bedwantsen om direct op de vlucht te slaan, zodra ze merken dat het ze te heet onder de voeten wordt. Om een hittebehandeling te slagen slagen, moet je eigenlijk gif toepassen, zodat bedwantsen niet de kans krijgen om te vluchten. Zou er misschien dan toch wel gif worden gebruikt?

Wat werkt wel tegen bedwantsen?

Bedwantsen bestrijden werkt het best met insecticiden, eventueel in combinatie met een stoombehandeling. Een effectieve bedwantsenbestrijding valt of staat met de behandeling door een ervaren ongediertebestrijder. Een professional weet hoe bedwantsen leven en behandelt de besmette kamer met een residueel werkend bestrijdingsmiddel. Het duurt vervolgens zes weken voordat alle bedwantsen bestreden zijn. Bedwantsen gaan namelijk pas dood als ze met dit bestrijdingsmiddel in aanraking komen, wat pas mogelijk is als ook de eitjes zijn uitgekomen. Op het moment dat de bestrijder langs is geweest, is de bedwantsenoverlast daarom ook niet meteen verholpen. De bedwantsenoverlast kun je wel beperken door tevens een stoombehandeling toe te passen, waardoor veel eitjes en bedwantsen direct al doodgaan zonder dat ze in contact zijn gekomen met de insecticiden.

Beperk de schade voor jouw hotel

Als er eenmaal bedwantsen zijn ontdekt in je hotel, schakel dan zo snel mogelijk een ongediertebestrijder in. De gevolgen zijn niet te overzien als de bedwantsenplaag zich maar blijft uitbreiden (duurt slechts 10 weken!). Denk aan klachten van gasten met slechte reviews en schade aan je reputatie als gevolg. Daarbij komt een verlies van inkomsten en hoge kosten van behandeling. Bedwantsenspecialisten weten waar bedwantsen zich schuilhouden en zorgen zo dat alle bedwantsen snel en effectief bestreden worden.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!