Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Builenpest kostte Amerikaanse man het leven

Door Fleur 1 min leestijd28 augustus 2015
Vlo

Er is een Amerikaanse man overleden aan de builenpest. De man kwam uit de Amerikaanse staat Utah en werd in 2015 het vierde slachtoffer van de builenpest. Dit is het hoogste aantal doden in jaren. De Amerikaanse media heeft gezegd dat de oorzaak van de builenpest kwam doordat de man een dood dier had aangeraakt of mogelijk besmet was door een vlo.

Waar komt de builenpest vandaan?

Vlooien en knaagdieren dragen de builenpest. In de staat waar de man vandaan kwam (Utah), komt de ziekte vooral voor bij prairiehonden. Dat mensen besmet worden met de builenpest is nihil. Mocht men toch besmet zijn, dan is de ziekte goed te behandelen. Het is van belang dat de diagnose op tijd wordt gesteld. In Europa kwam men voor het eerst in aanraking met de builenpest in de middeleeuwen. In die tijd kwam een derde van de bevolking om het leven door de ziekte. Momenteel is de ziekte erg zeldzaam.

Bron: www.nu.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!