Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Bouwval door muizen- en rattenplaag België

Door Fleur 16 juli 2013 — 1 min leestijd

In de Rammelstraat in Lede (België) staat vanaf nu een bouwval dat onbewoonbaar is verklaard door een muizen- en rattenplaag. De bewoners eisen dat het huis nu moet worden gesloopt. De gemeente en zijn bestuur zijn in beraad. Met een verloedering als gevolg was de woning na een verzakking van vijf jaar geleden gestut. Echter hebben de muizen en ratten hun intrede gedaan met alle gevolgen van dien. De bewoner uit het Belgische dorp overweegt zelfs om te verhuizen.

Nachtbrakers

Hij woont op de eerste verdieping van het aanpalende flatgebouw. “De muizen en ratten maken mij elke nacht wakker door het lawaai dat ze produceren. Ze zitten zelfs in mijn lades en kastjes”, aldus de bewoner De desbetreffende eigenaar van de woning woont al een lange tijd via het OCMW. Dat heeft nogal wat voeten in aarde gehad, aldus burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V). Deze vindt het erg jammer dat hij weinig kan rekenen op de eigenaar in kwestie. We hebben hun al eerder een woning aangeboden, maar deze was afgekeurd omdat er geen voldoende opslagruimte zou zijn.

Duur grapje

Ook loopt de woning al aardig op in de papieren. Er was ook al een ontsmetting geweest in het huis. De burgemeester geeft aan dat er veel geduld is, maar dat deze eind augustus opraakt, aangezien de termijn om de woning leeg te maken afloopt. Dan gaat de sloop van kracht, omdat het sloopattest klaarligt.

Bron: www.nieuwsblad.be