Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Bewoners gemeente Zundert klagen over rattenplaag

Door Fleur 27 april 2016 — 1 min leestijd
Bruine rat knagend op jutte zak

Ratten? Bewoners van de plaats Zundert aan de Achtmaalseweg en Wielewaal moeten er niet aan denken. Volgens een van de bewoners worden het er alleen maar meer. Hij ziet ze ’s avonds zelfs over schuttingen lopen. De ratten deinzen nergens voor terug.

Kippenvoer

De bewoner kan zich wel indenken waarom de ratten zich juist in die buurt bevinden. Ratten zijn dol op voer van vee dat blijft slingeren en nou is het ongelukkige geval dat een van de bewoners kippen houdt. De bewoner vindt dat de gemeente Zundert in actie moet komen.

Jarenlang last

De bewoners van Zundert hebben al jaren last van de ratten. Een van de buurtbewoners heeft een vijver in de tuin waar de ratten uit drinken. De bewoner spreekt van een echte plaag waar de gemeente Zundert weinig aan doet. Er worden kooien verplaatst, maar buiten dat wordt er nonchalant mee omgegaan. Binnen een week zijn er al drie ratten gevangen. Het is niet alleen gevaarlijk voor huisdieren, maar ook voor kinderen. Dit maakt het een gevaar voor de volksgezondheid, stelt de buurtbewoner.

Bestrijding

De gemeente Zundert is op de hoogte van het probleem, maar spreekt zelf niet van een plaag. Een woordvoerster zegt al, in samenwerking met de woningcorporatie, bezig te zijn met de bestrijding van de ratten.

Bron: www.internetbode.nl