Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Belg sterft aan wespensteek door onwetendheid allergie

Door Fleur 1 min leestijd7 juli 2015

Een uitbater van een hotel-restaurant vlakbij Bouillon in België is overleden aan de gevolgen van een allergie reactie die hij kreeg door wespen. Een uitzonderlijk geval, maar het komt weleens voor. Mensen die allergisch zijn, zijn hier vaak goed op voorbereid, zo waarschuwt Jan, professor toxicoloog.

Wespensteek

De uitbater van het hotel-restaurant ‘Au natural des Ardennes’ in Rochehat bij Bouillon werd vorige week meerdere malen gestoken nadat hij per ongeluk in een nest trapte. Enkele dagen later overleed hij in het ziekenhuis. Zijn schoonzoon zegt dat hij geen idee had allergisch te zijn voor wespensteken. Volgens toxicoloog Jan is het niet veelvoorkomend dat iemand sterft aan een wespensteek, maar ook dat het niet iets nieuws is. Twee jaar geleden overleed een 66-jarige man uit Herk-de-Stad in Limburg na een fietstocht aan een steek.

Opgezwollen luchtwegen en keel

De eerste wespensteek is in principe sowieso niet dodelijk, zegt de professor. Maar als je binnen een week of twee opnieuw wordt gestoken, zijn de antilichamen die zijn aangemaakt als reactie op het wespengif nog in het lichaam. In een uiterst geval krijg je daardoor ademhalingsproblemen, doordat je lichaam een shock krijgt en je luchtwegen en keel opzwellen. Meestal gaat het dan wel om meerdere steken.

Voorzichtig

Mensen met aanleg voor een allergie of die al eens eerder hevig hebben gereageerd op een wespen- of bijensteek moeten extra voorzichtig zijn. Als je ineens door meerdere wespen gestoken wordt, moet je ervoor zorgen dat je niet nogmaals wordt gestoken in de eerste weken daarna. Ook moet je een dokter raadplegen. Gelukkig zijn er genoeg medicijnen die een allergische reactie afremmen. Ben je allergisch, neem ze dan altijd mee, zeker op vakantie. Een wesp steekt altijd onverwachts en wie wordt gestoken en allergisch is, kan gered worden met een adrenalinespuit, mits het binnen de gestelde tijd gebeurt.

Heb jij last van een wespennest thuis? Wespenbestrijding is de oplossing!

Bron: www.nieuwsblad.be

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!