Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Beestjes in huis

Door Fleur 1 min leestijd1 mei 2018
Kakkerlak in slaapkamer

Gemiddeld zitten er meer dan honderd soorten beestjes in huis is uit onderzoek gebleken. Het maakt niet uit of het huis netjes is of niet en of er huisdieren zijn. Beestjes in huis als spinnen, muggen en kevers zitten er altijd.

Insectvriendelijke huizen

Hoe insectvriendelijk een huis is, hangt van verschillende factoren af en niet zozeer van hoe schoon een huis is. Een huis waarin op de begane grond veel ramen en deuren zitten, hebben over het algemeen meer verschillende soorten beestjes in huis. Ook zijn er meer beestjes in huis wanneer er hoogpolig tapijt in de woning is dan een woning met een laminaatvloer.

In welke kamers zitten beestjes?

Het blijkt dat tussen verschillende kamers er weinig verschil is waar de beestjes in huis zitten. Velen verwachten dat mieren en kakkerlakken bijvoorbeeld zich meestal in de keuken bevinden. Toch vonden onderzoekers deze beestjes in huis net zo vaak in de slaapkamer. Een uitzondering hierop is de de donkere, vochtige kelder. Hier leven vaak nog meer beestjes, omdat hier soorten overleven die zonder voeding zoals kruimels kan.

Huisdieren en beestjes in huis

In huishoudens waarin een kat aanwezig is, worden minder insecten aangetroffen dan in huizen met een hond. Katten jagen nog wel eens op insecten, terwijl honden dat niet doen. Ondanks dat het verschil minimaal is, is het wel opmerkelijk.

Zijn beestjes in huis schadelijk?

Zolang het aantal beestjes in huis binnen de perken blijft, is hun aanwezigheid niet schadelijk. Integendeel zelfs. Het contact met deze beestjes in huis is goed voor onze weerstand. Heb je toch last van deze beestjes in huis? Neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder om de beestjes in huis te bestrijden.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!