Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Bedwantsenplaag in Westland

Door Fleur 2 augustus 2016 — 2 min leestijd
Close-up van een bedwants op hoogpolig tapijt in Westland

Inwoners uit Westland hebben er steeds vaker last van; de bedwants. Ongediertebestrijders worden platgebeld met meldingen uit de regio. Bewoners van Westland zijn net terug van vakantie en hebben dit ongedierte in hun bagage meegenomen. Eenmaal thuis nestelen de bedwantsen zich in hun bedden.

Bedwantsenbeet

Geen mug te zien in jouw slaapkamer, maar toch ’s morgens wakker worden met jeukende bultjes? Grote kans dat je last van bedwantsen hebt. Hoe weet je dit zeker? Check je lakens maar eens. Als op het textiel zwarte speldenpuntjes en plekjes bloed zitten, dan zijn de bedwantsen helaas een feit. Van een bedwantsenbeet word je niet ziek, maar vervelende klachten als jeuk en huidinfecties kunnen wel het gevolg zijn.

Bedwantsen niet in de was

In paniek doen velen meteen hun beddengoed vol met bedwantsen in de wasmachine. Volgens Rob Verhagen van Ongediertebestrijding Westland in Naaldwijk is dat juist wat je niet moet doen. “Zo verspreid je de beestjes en hun eitjes juist door je hele huis,” aldus Verhagen.

Ongediertebestrijding Westland

Het bedrijf van Rob Verhagen, Ongediertebestrijding Westland, moet wekelijks op pad in Westland, Den Haag en Delft om bedwantsen te bestrijden. Zo’n tien jaar terug waren 4 á 5 meldingen per jaar al veel, dus met dit wekelijkse aantal is hij gerust een expert te noemen.

Bedwantsenplaag

De bedwantsenplaag is volgens Verhagen te verklaren door het feit dat mensen steeds reislustiger zijn. “Verre vakanties zijn geen uitzondering meer,” volgens Verhagen. Bedwantsen vind je met name in hostels en goedkope hotels. Hier worden vaak de bedden niet goed of niet eens verschoond. Bedwantsen kruipen dan ’s nachts op je nachtkleding en op je huid, want voor hun betekent een nieuwe gast ook een nieuw bloeddonor. Als je vervolgens thuis je spullen uitpakt, nestelen de bedwantsen zich ook in jouw bed.

Schaamte

Bedwantsen in huis is niet erg fris en dit merkt Verhangen dan ook aan zijn klanten. “Mensen die last hebben van bedwantsen of vlooien hangen dat niet graag aan de grote klok, omdat ze bang zijn dat mensen denken dat ze niet schoon zijn”. Omdat men zich schaamt, denkt Verhagen dat het aantal meldingen maar het topje van de ijsberg is. Vaak proberen ze eerst zelf de bedwantsen te bestrijden met tips die op het internet te vinden zijn. Helaas werkt dit vaak averechts.

Tips

Je beddengoed op 60 graden wassen is op zich een goed idee. Wat je dan niet moet doen, is het beddengoed in de wasmand gooien. Gooi het direct in de wasmachine, want wanneer je het in de mand laat liggen, verspreiden de bedwantsen zich binnen no-time. Dit gebeurt zelfs al bij het vervoer van jouw bed naar de wasmand. Advies van ongediertebestrijder Rob Verhagen: stop alles in een plastic zak en breng de zak afgesloten naar de wasmachine. Het alternatief is een ongediertebestrijder inschakelen. Wij bestrijden de bedwantsen bij jou thuis met een bestrijdingsmiddel of verwarmen de kamer tot 60 graden.