Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Bedwantsenbestrijding in de Verenigde Staten

Door Fleur 4 min leestijd26 april 2018
Bedwants 's nachts in bed

In de afgelopen twintig jaar is het aantal bedwantsbesmettingen over de hele wereld toegenomen, met name in de Verenigde Staten zijn bedwantsen een groot probleem. Naast dat bedwantsen in woningen worden aangetroffen, zien we bedwantsen ook steeds vaker in openbare ruimtes als scholen, ziekenhuizen en het openbaar vervoer. Ook wordt een hoge mate van resistentie tegen synthetische pyrethroïden geconstateerd, wat een grote uitdaging is voor professionals die bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen ontwikkelen. Hoe gaan ze eigenlijk in de Verenigde Staten met bedwantsenbestrijding om?

Verspreiding van bedwantsen

Waarom neemt het aantal bedwantsen wereldwijd zo toe? Een oorzaak is niet aan te wijzen, maar er zijn wel enkele redenen te noemen die van invloed zijn. Mensen reizen steeds meer, bedwantsen bouwen een hogere biocidenresistentie op en het aantal beschikbare verschillende soorten biociden neemt af. In plaats van waarom het aantal bedwantsen toeneemt, kun je je beter afvragen hoe snel deze verspreiding gaat.

Mensen weten te weinig van bedwantsen

De meeste mensen weten niet veel van bedwantsen, simpelweg omdat we er de laatste vijftig jaar geen enorme last van hebben gehad. Wij weten niet hoe bedwantsen eruit zien, hoe bedwantsen zich verspreiden en hoe je kunt voorkomen dat je bedwantsen mee naar huis neemt. Het aanschaffen van tweedehands meubels is de grootste oorzaak van het in huis halen van bedwantsen. Ook reizen bedwantsen vaak mee in koffers met mensen mee naar huis.

Resistentie en residuele middelen

Biocidenresisitentie is zoals gezegd ook een oorzaak van de toename van het aantal bedwantsen. Uit een studie in de Verenigde Staten bleek dat 88% van de bedwantspopulaties mogelijk resistent tegen pyrethroïde zijn. Een andere studie toonde aan dat bedwantsen meer dan driehonderd keer minder vatbaar waren voor bepaalde pyrethroïden dan dertig jaar geleden. Hoewel deze resistentie is aangetoond bij bedwantsen, blijven deze biociden het meest populair onder ongediertebestrijders als bestrijdingsmiddel tijdens een bedwantsenbestrijding.

Poeders als bestrijdingsmiddel

Bedwantsen zitten vaak in kieren en spleten verstopt, zodat ze vanuit daar ongestoord hun gang kunnen gaan. Om die reden zijn biocidenpoeders voor het behandelen van kieren en spleten waarschijnlijk het meest effectief voor bedwantsenbestrijding. Van poeders met als werkzame stof silica of diatomeeënaarde is aangetoond dat zij effectief zijn voor een kieren- en spletenbehandeling. Ook poeders met de werkzame stoffen deltamethrin en cyfluthrin zijn effectieve bestrijdingsmiddelen voor een bedwantsenbestrijding.

Bedwantsenbestrijding in matrassen en boxsprings

Het belangrijkste, maar ook de grootste uitdaging, wat bij een bedwantsbesmetting behandeld moet worden, zijn matrassen en boxsprings. Omdat er zoveel schuilplaatsen in boxsprings zitten, worden vaak matrashoezen gebruikt om de boxspringmatrassen en de onderstellen te behandelen. Het beddengoed zelf kan behandeld worden met biociden of niet-chemische bestrijdingsmethoden als stofzuigers of stomers.

Stofzuigers en stomers voor contactbestrijding

In verband met de biocidenresistentie gebruiken ongediertebestrijders verschillende methoden van contactbestrijding. Om bedwantsen te verwijderen die op meubels zitten worden vaak stofzuigers gebruikt. Een andere manier van contactbestrijding zijn stomers die een temperatuur van meer dan 80 graden genereren. Zodra bedwantsen en hun eitjes hiermee in contact komen, gaan ze dood. Op deze manier bereik je ook de bedwantsen die diep in de meubels zitten, die je niet te pakken krijgt met een stofzuiger.

Bestrijd je met monitoringsmiddelen ook bedwantsen?

Met monitoringsmiddelen kun je de aanwezigheid van bedwantsen aantonen, maar ze worden ook steeds vaker gezien als onderdeel van de bedwantsenbestrijding. Met monitoringsmiddelen heb je al minder bedwantsen in huis, omdat ze tussendoor worden weggevangen. Daarnaast weet je waar de bedwantsen zitten. Daarbij kan de hoeveelheid bedwantsenbeten dat men oploopt afnemen, doordat de bedwantsen al worden gevangen voordat ze de gastheer bereiken. Toch is het effectiever om met echte bestrijdingsmiddelen bedwantsen te bestrijden.

Bedwantsenbestrijding voorbereiden

Er worden vele discussies gevoerd of mensen wel of niet voorbereidingen moeten treffen bij een bedwantsenbestrijding. De ene ongediertebestrijder wil dat bewoners hun bedden afhalen, meubels van de kanten afzetten en hun klerenkasten leegmaken en dit wassen. Uit onderzoek blijkt echter dat in 95% van de gevallen deze voorbereidingen niet nodig zijn. Bedwantsenbesmettingen worden vaak juist erger gemaakt door deze voorbereidingen, omdat bewoners zo de bedwantsen door het huis verspreiden.

De toekomst van bedwantsenbestrijding

Aanbevelingen leggen tegenwoordig steeds meer de nadruk op een veelzijdige bedwantsenbestrijding. Op deze manier wordt geprobeerd om de biocidenresistentie onder bedwantsen aan te pakken. Ongediertebestrijders moeten dus niet alleen op biociden vertrouwen, maar ook andere bestrijdingsmethoden gebruiken om bedwantsen te bestrijden.

Bron: KAD.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!