Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Bedwantsen in Westlandse slaapkamers

Door Fleur 18 september 2017 — 2 min leestijd

“Tien jaar geleden was 4 á 5 meldingen per jaar veel,” zegt Rob Verhagen van Ongediertebestrijding Westland in Naaldwijk. Tegenwoordig heeft ‘ie iedere week wel een klus bedwantsen bestrijden in Westland, Den Haag en Delft. Een expert in bedwantsenbestrijding dus.

Jeukende bultjes

Als je ’s morgens wakker wordt met jeukende bultjes op je lichaam, moet je behalve aan muggen ook aan bedwantsen denken. Controleer je bed op de aanwezigheid van bedwantsen, bloedvlekjes en huidschilfertjes afkomstig van bedwantsen. Als je inderdaad last van bedwantsen lijkt te hebben, schakel dan een professionele ongediertebestrijder in. Ondanks dat bedwantsen geen risico zijn voor je gezondheid, blijf je wel last houden van jeuk zolang je er niets aan laat doen. Op den duur kan dat zelfs leiden tot huidinfecties.

Zorg dat bedwantsen zich niet verspreiden

Als men bedwantsen ontdekt heeft, doen mensen vaak meteen uit paniek hun beddengoed in de was. Als er iets is bij aanwezigheid van bedwantsen wat je niet moet doen, is dat het wel. “Zo verspreid je de beestjes en hun eitjes door je hele huis,” aldus de bedwantsenbestrijder van Westland. Wassen op zich is goed, maar al tijdens het vervoer naar de wasmand is de kans al groot dat bedwantsen zich verspreiden. Rob’s advies: “Stop alles in een zak, sluit die af en breng het zo naar de wasmachine of bel een ongediertebestrijder.”

Bedwantsenplaag

Maar waar komen toch al die bedwantsen ineens vandaan? Volgens Ongediertebestrijding Westland is de bedwantsenplaag te verklaren doordat men steeds meer, vaker en verder reist. Vooral in de goedkopere accommodaties zijn bedwantsen geen onbekende gasten. De bedwantsen verplaatsen zich vervolgens naar jouw bagage en je neemt ze mee naar huis. Eenmaal thuis pak je je koffer uit en voor je het weet, hebben ze zich genesteld in je bed.

Enige schaamte

Verhagen merkt dat bij veel mensen ook het gevoel van schaamte heerst. Mensen die last hebben van een bedwantsenplaag, houden dat liever stil omdat ze bang zijn dat het wordt gelinkt aan een onhygiënisch huishouden. Men gaat dan eerst zelf proberen bedwantsen te bestrijden, maar vaak leidt dit alleen maar tot een nog ergere bedwantsenplaag. Westland denkt daarom ook dat het bedwantsenprobleem eigenlijk nog veel erger is. Gewoon een ongediertebestrijder bellen om de bedwantsen te bestrijden, het heeft niks met hygiëne te maken.

Bron: www.ad.nl