Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Bedwantsen nu nog vaker in huis

Door Fleur 20 oktober 2015 — 1 min leestijd
Bedwantsen op de keukenvloer (bron: louento.pix - https://flic.kr/p/7sVhDy)

Waarschijnlijk stijgt dit jaar het aantal meldingen van bedwantsen met vijfentwintig procent ten opzichte van 2014. Dit betekent dat je bij het zien van deze insecten alerter moet reageren dan voorheen.

Oorzaak

De oorzaak van het groeiende aantal bedwantsen is te wijten aan de toenemende populariteit van organisaties zoals Airbnb. Ze zitten in je beddengoed, in je matras of achter de plinten. Door reizigers worden ze via koffers eenvoudig verplaatst van punt A naar B en verspreiden zich zo enorm snel. Ook onze buurlanden melden een toename van bedwantsen.

De bedwants

Om alerter te reageren op bedwantsen moet je wel weten hoe zo’n beest eruitziet. Een bedwants heeft een donkerrode kleur, is ongeveer 5 millimeter lang en laat rode, jeukende bultjes achter op je huid, omdat ze zich voeden met het bloed van mensen. Deze insecten zijn ’s nachts actief en planten zich erg snel voort.

Herkenning

Op het moment dat je rode bultjes hebt op je huid en je weet niet waar het vandaan komt, controleer dan je bed. De kans bestaat dat je last hebt van bedwantsen. Je herkent de aanwezigheid van de bedwants aan bloedvlekken of vervellingshuidjes in of rondom je bed. Als laatste herken je de bedwantsen ook aan de uitwerpselen die ze achterlaten; kleine, donkerbruine korreltjes.

Actief reageren

De insecten komen tot nu toe met name voor in hotels, maar als je het niet in de gaten houdt, neem je ze ook mee naar je eigen huis. Reageer daarom altijd direct bij het signaleren van bedwantsen in huis.

Bron: www.binnenland.eenvandaag.nl