De afgelopen twintig jaar komen de bedwantsen steeds vaker voor. De reden hiervan is dat bedwantsen een dikkere huid hebben gekregen waardoor het ongedierte moeilijker te bestrijden is met insecticiden.
Onderzoekers van de Universiteit van Sydney hebben dit geconcludeerd. De conclusies van de onderzoekers werden bekendgemaakt in het tijdschrift PLOS ONE uit Australië. Bij het uitademen, komt warmte en koolstofdioxide vrij. Hier komen de bedwantsen, ook wel bedluizen genoemd, op af. Huidirritaties zijn het gevolg van de bloedmaaltijd van de bedwants. Het gaat al snel om een plaag bedwantsen, want zij planten zich razendsnel voort. Er ontstaan veel problemen in medische instellingen en hotels door bedwantsen. Echter hanteren zij in het algemeen zware bestrijdingsmiddelen om zich van de insecten te verlossen.
Onderzoeker David Lilly vertelt het een en ander over de bedwants. Zo vertelt hij dat de bedwants bedekt is met een opperhuid, ook wel een huidskelet genoemd. Hij heeft met de andere onderzoekers de bedwants bekeken vanuit een rasterelektronenmicroscoop. Hierdoor hebben zij de afmeting van de opperhuid van de bedwants, die bestand is tegen insecticiden, vergeleken met de bedwants die wel gemakkelijk te bestrijden was met dezelfde middelen.
Door een beter inzicht te verschaffen in de wijze van functioneren van bedwantsen, zoeken ze naar een kwetsbare plek van de bedwants. Dit vormt de basis voor het ontwikkelen van nieuwe technieken om het ongedierte te bestrijden. Door de weerstand tegen bestrijdingsmiddelen tegen het ongedierte moeten nieuwe strategieën opnieuw geëvalueerd worden om bedwantsen te bestrijden.
Bron: www.nu.nl
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.
Géén haast? Wij bellen jou!