Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Bedwantsen funest voor reputatie hotels

Door Fleur 9 februari 2016 — 1 min leestijd
Hotel sleutels bij receptie

Het zijn vaak de kleine, stekende insecten die de meeste overlast veroorzaken. De bedwants, ook wel wandluis genoemd, is niet alleen een grote last voor mensen, maar ook voor hoteleigenaren. Het zorgt voor een groot aantal klachten, waardoor hun reputatie erg negatief beïnvloed wordt.

’s Nachts actief

Bedwantsen hebben een donkerrode kleur en zijn ongeveer 5 millimeter lang. Ze zijn dus erg klein, waardoor ze moeilijk op te sporen zijn. Bedwantsen verstoppen zich overdag in matrassen of andere donkere plekken in een kamer en komen ’s nachts in actie. Eenmaal actief gaan ze op zoek naar een mensenlichaam om zich vervolgens te voeden met bloed. Ze worden aantrokken door de menselijke geur en lichaamswarmte. Dit zuigen van bloed laat kleine, rode bultjes achter op je huid die erg jeuken.

Negatieve gevolgen

Naast het feit dat bedwantsen reputatieschade opleveren bij hotels, zorgen ze ook voor een ontwrichte bedrijfsvoering. Het gevolg zijn hoge operationele kosten en een krimpend personeelsbestand. Het kost een hotel vaak weken om de bedrijfsvoering weer op de rails te krijgen. Met name in de Randstad hebben hotels steeds vaker last van dit probleem.

Bedwantsen erger dan ratten

Bedwantsen zijn door hun aantal en overlast vaak meer gevreesd dan bijvoorbeeld ratten. Ratten zijn snel en effectief te verwijderen, bedwantsen veel minder, omdat zij zich eenvoudig verplaatsen via de bagage van toeristen.

Bron: www.refdag.nl