Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Bedwantsenbestrijding in Rotterdam

Door Fleur 5 min leestijd13 maart 2018
Rotterdam vanaf Euromast

Op een ochtend word je met ontzettende jeuk wakker. Tijdens het krabben, zie je overal rode bultjes op je lichaam zitten. Muggen? Nog niet echt het seizoen voor. Vlooien dan? Maar je hebt geen huisdieren. Wat kan het dan zijn? Het is mogelijk dat je door bedwantsen gebeten bent. En het maakt wel degelijk uit of je bent gestoken door een mug, gebeten door een vlo of dat de jeukende bulten worden veroorzaakt door een bedwantsenbeet. Dus hoe kom jij erachter dat je bent gebeten door bedwantsen?

Bedwantsenbeten herkennen

Ondanks dat het in eerste instantie ‘gewone’ rode jeukende bultjes lijken, zijn bedwantsenbeten wel te herkennen. Kenmerkend voor een bedwantsenbeet is het zogenaamde ontbijt-lunch-diner patroon. Als je namelijk door gebeten door bedwantsen bent, zie je vaak drie beten op een rij. Bedwantsen worden vaak gestoord tijdens het voeden, doordat jij beweegt in je slaap. Op een andere plek gaan ze hiermee verder, dus daarom bijten bedwantsen meerdere keren achter elkaar.

Waarom bijten bedwantsen?

Inderdaad, bedwantsen voeden zich met jouw bloed. Bedwantsen leven graag dichtbij de mens en komen ‘s nachts op de warme en kooldioxide af die jij afgeeft. Om te kunnen voeden, prikken ze met hun steeksnuit in je huid, injecteren een stofje die het stollen van bloed weerhoudt en beginnen dan jouw bloed op te zuigen. Dat stofje veroorzaakt die hevige jeuk waarmee je de volgende morgen wakker wordt. Ondanks dat je nog geen bedwants gezien hebt, heb je wel last van jeukende bultjes.

Waar vind je bedwantsen?

Oké, stel dat je last hebt van bedwantsen in Rotterdam. Hoe zijn ze dan in mijn huis gekomen? Als bedwantsen de kans zien, reizen ze graag met je mee om zo bij jou thuis in bed te belanden. Denk niet dat bedwantsen zomaar weggaan zolang ze een goede schuilplaats en voldoende voedsel tot hun beschikking hebben. Over de hele wereld zijn zulke plekken, bedwantsen vind je met name hier:

  • In accommodaties, zoals hotels, B&B’s en hostels.
  • In het openbaar vervoer, zoals treinen, bussen en vliegtuigen.
  • In tweedehands spullen, zoals banken, matrassen en vintage kleding.

Waarom zijn dan juist hier bedwantsen te vinden? Bedwantsen zijn graag op plekken waar veel mensen komen of slapen. Dit is de gelegenheid om dichtbij de mens te komen en zich te voeden met bloed.

Hoe komen bedwantsen bij mij thuis?

Mensen reizen steeds vaker en steeds verder, het is dan ook niet meer ongewoon om een paar maanden weg te blijven. Om het betaalbaar te houden, en andere reizigers te ontmoeten, gaan velen van hostel naar hostel. Erg gezellig, maar helaas blijkt dat vele hostels besmet zijn met bedwantsen, die vervolgens in jouw bagage kruipen, nog even een tijdje met je meereizen om zich eenmaal bij jou thuis in je bed te nestelen. En dit overkomt je net zo makkelijk als je de trein naar huis zit of je net een tweedehandse bank in huis hebt gehaald.

Kenmerken van bedwantsen in huis

Hoe kom je erachter dat je daadwerkelijk bedwantsen in huis hebt? Bedwantsen houden zich het liefst schuil in je slaapkamer. Ga dus naar je slaapkamer en check de ruimte op de volgende kenmerken van bedwantsen:

  • Check de lakens van het bed. Zie je bloedvlekjes? Dit is een teken van bedwantsen.
  • Haal de lakens van het bed en controleer het matras. Kijk niet alleen bovenop, vooral ook in de naden en kieren van het matras. Als je zwarte puntjes ziet, dan weet je dat dit de uitwerpselen van bedwantsen zijn.
  • Check verder nachtkastjes, schilderijen en stopcontacten. Hier zitten vaak ook bedwantsen verstopt. Let op rode bloedvlekjes, zwarte puntjes en losse huidschilfers.

Kan ik bedwantsen voorkomen?

Ben je van plan om binnenkort weer op reis te gaan, wees dan gewaarschuwd en voorbereid! Je wilt immers niet weer bedwantsen in huis halen en elke morgen wakker worden met hevig jeukende bultjes. Voordat je een accommodatie boekt, check de reviews dan over eventuele bedwantsenoverlast. Zodra je bij je accommodatie bent, moet je eerst het bed en matras controleren op bedwantsen nog voordat je je bagage mee de kamer in neemt. Als je bedwantsen vindt, blijf daar dan geen minuut langer.

Bedwantsen in Rotterdam en andere grote steden

Het fenomeen bedwants is in grote steden niet onbekend. Sinds jaren rukt de bedwants op en veroorzaakt hevige jeuk in grote steden als Rotterdam. Sinds internationaal reizen steeds gebruikelijker is geworden, worden bedwantsen steeds meer meegenomen door deze reizigers naar Rotterdam en andere grote steden. Bedwantsen liften overal op mee, van de schoenen van de reiziger tot hun bagage om zich zo over de aardbol te verspreiden. Als je bedwantsen in Rotterdam signaleert, zorg dan dat iemand gaat bedwantsen bestrijden in Rotterdam.

Bedwantsen bestrijden in Rotterdam door Suurd Ongediertebestrijding

Op het moment dat je last van bedwantsenbeten en dus bedwantsen hebt, schakel dan altijd een ervaren bedwantsenbestrijder in. Door een professionele ongediertebestrijder in Rotterdam, zoals Suurd Ongediertebestrijding, in te schakelen, ben je in no-time van dit ongedierte af. Suurd Ongediertebestrijding krijgt dagelijks meldingen van bedwantsenoverlast in Rotterdam. Zelf bedwantsen bestrijden is praktisch onmogelijk met doe-het-zelf insecticiden. Professionele ongediertebestrijding zorg ervoor dat zowel de volwassen bedwantsen, als de nimfen en de eitjes van de bedwantsen doodgaan.

Ervaringen met Suurd Ongediertebestrijding

Al jaren helpt Suurd Ongediertebestrijding mensen met bedwantsen bestrijden in Rotterdam. Als je contact opneemt met Suurd Ongediertebestrijding voor een bedwantsenbestrijding in Rotterdam staat er binnen 24 uur iemand bij je thuis om je van de bedwantsen in huis af te helpen. Tegen een eerlijk tarief worden de bedwantsen snel en effectief bestreden. Met Suurd Ongediertebestrijding als partner van Ongediertebestrijden.com hebben wij alleen maar positieve ervaringen. Wil je dus bedwantsen bestrijden in Rotterdam, neem dan contact op met Suurd Ongediertebestrijding.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!