Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Bedwantsenbestrijding in Amsterdam

Door Fleur 4 min leestijd29 maart 2018
Amsterdamse gracht

Ben je vanmorgen wakker geworden met ontzettende jeuk? En zie je ook nog eens overal rode bultjes zitten. Het is nog niet echt het seizoen voor muggen. Vlooien zijn het vast ook niet in een huis zonder huisdieren. Wellicht heb ik wel last van bedwantsen in huis, maar hoe kom ik daarachter? Laat bedwantsen bestrijden!

Hoe herken je bedwantsenbeten?

Die rode jeukende bultjes lijken in eerste instantie allemaal op elkaar, maar bedwantsenbeten kun je wel degelijk herkennen. Het zogenaamde ontbijt-lunch-diner patroon is zo’n kenmerk. Je ziet namelijk vaak drie beten op een rij als je gebeten bent door bedwantsen. Doordat jij beweegt in je slaap, stoor je bedwantsen eigenlijk tijden het voeden. Om hun maaltijd door te zetten, bijten ze je op een andere plek weer om verder te gaan met voeden.

Bijtende bedwantsen, geen pretje

Bedwantsen voeden zich met jouw bloed, daarom leven ze zo dicht mogelijk bij mensen. ‘s Nachts komen ze af op de warmte en kooldioxide die jij afgeeft als je slaapt. Bedwantsen prikken met hun steeksnuit in je huis, injecteren een stofje zodat je bloed niet stolt en beginnen dan met het zuigen van bloed. Dat ene stofje zorgt ervoor dat jij de volgende morgen wakker wordt met rode, jeukende bultjes. Je kunt je wel betere gasten in je slaapkamer voorstellen.

Waar verblijven bedwantsen?

Je hebt last van bedwantsen in Amsterdam. Maar hoe ben je er dan aan gekomen? Het liefst verblijven bedwantsen bij jou in bed, dus zodra bedwantsen hun kans zien om met jou mee te reizen, doen ze dat. Met een fijne schuilplaats en voldoende voedsel verlaten bedwantsen een plek zomaar niet. En zulke plekken zijn er overal, maar over het algemeen verblijven bedwantsen hier:

  • In hotels, B&B’s, hostels en andere soorten accommodaties.
  • In treinen, bussen, vliegtuigen en andere vormen van openbaar vervoer.
  • In banken, matrassen, vintage kleding en andere tweedehands spullen die je kunt kopen.

Bedwantsen verblijven hier, omdat dat hun kans is om dichtbij de mens te komen. Op deze plekken komen immers veel mensen. Uiteindelijk belanden ze bij jou thuis.

Hoe bedwantsen bij jou thuis komen

Reislustig, dat zijn we tegenwoordig bijna allemaal, steeds vaker en steeds verder. Het liefst houden we het een beetje cheap, dus daarom reizen we van hostel naar hostel. En hier ontmoet je ook nog eens veel andere reizigers. Maar had je ook al kennis gemaakt met de bedwantsen die in dat hostel zaten, vervolgens in jouw bagage zijn gekropen en met je zijn meegereisd naar huis? Zo makkelijk kom je inderdaad aan bedwantsen en dit gebeurt je net zo snel als je in de trein zit naar huis of die bank van de kringloop in huis haalt.

Signalen van bedwantsen in huis

Als je wilt weten of je bedwantsen in huis hebt, moet je letten op bepaalde signalen van bedwantsen. Bedwantsen bevinden zich het liefst op plekken waar mensen overnachten. Check daarom jouw slaapkamer op de volgende signalen van bedwantsen:

  • Bekijk de lakens die op je bed liggen. Als hier bloedvlekjes op zitten, dan is dat een kenmerk van bedwantsen. Deze bloedvlekjes komen van de bedwantsenbeten.
  • Haal vervolgens de lakens van je bed om het matras te controleren. Met name de naden en kieren moet je langsgaan. Zie je hier zwarte puntjes, dan zijn dit mogelijk uitwerpselen van bedwantsen.
  • Check verder plinten, stopcontacten en nachtkastjes op bedwantsen. Hier houden ze zich namelijk ook graag schuil. Tekenen zijn bloedvlekjes, uitwerpselen en huidschilfertjes.

Bedwantsen voorkomen, hoe doe je dat?

Ga je binnenkort op reis? Wees dan voorbereid om bedwantsen te voorkomen. Of wil je weer wakker worden met hevig jeukende bultjes? Als je dus geen bedwantsen in huis wilt, check dan reviews op bedwantsenoverlast als je een accommodatie gaat boeken. Ondanks dat je accommodatie bedwants-vrij lijkt, moet je altijd eerst je bed en matras op bedwantsen controleren. Pas als je geen enkel spoor van bedwantsen ziet, kan je je bagage in de kamer zetten. Heb je wel het vermoeden van bedwantsen, vertrek dan meteen.

Bedwantsen in Amsterdam komen veel voor

Bedwantsen komen steeds vaker voor, zeker in grote steden als New York, Parijs en Amsterdam. Jaarlijks trekt Amsterdam enorm veel toeristen en zo verspreiden bedwantsen zich natuurlijk eenvoudig. Zodra bedwantsen de kans krijgen, liften ze namelijk met je mee. Het krioelt van bedwantsen in Amsterdam in hotels, hostels en AirBnB’s. Laat direct iemand komen voor bedwantsen bestrijden in Amsterdam als je bedwantsen in Amsterdam hebt ontdekt.

Bedwantsen bestrijden in Amsterdam

Schakel direct een ervaren bedwantsenbestrijder in als je last hebt van bedwantsenbeten en dus ongetwijfeld bedwantsen in huis hebt. Zonder een professionele ongediertebestrijder raak je niet van je bedwantsenprobleem af. Zelf bedwantsen bestrijden is namelijk nauwelijks haalbaar. Je wilt namelijk dat zowel de volwassen bedwantsen, als de nimfen en eitjes van bedwantsen doodgaan.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!