Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Bedwants vaker in Vlaamse slaapkamer

Door Fleur 17 februari 2016 — 1 min leestijd
Bedwants op de muur bij een schroef

Dat ongedierte vaak meegebracht wordt door reizigers is niets nieuws. Couchsurfers en Airbnb’ers uit grote steden als New York of Londen nemen beestjes mee en zorgen ervoor dat ongediertebestrijders steeds vaker op pad moeten om een bestrijding uit te voeren.

De bedwants gaat ’s nachts te werk als zijn slachtoffer in diepe slaap rust. Hij gebruikt zijn scherpe snuit om mensenbloed te naar binnen te zuigen. Vaak leidt dit tot allergische reacties op de huid (rode bultjes die jeuken).

Bedwantsen komen overal voor. ‘Een nette kamer, een vuile kamer, dat maakt allemaal weinig uit’.  Ruim 5 jaar geleden was in de Vlaamse slaapkamer nog amper een bedwants te vinden. Vandaag de dag is dit wel heel anders. Ongediertebestrijders moeten vaker op pad om de bed bug te vernietigen.

Dat Vlaanderen en Brussel kampen met deze “bedwantsenplaag” is volgens ongedierte experts niet heel vreemd, dit komt door de toename van het reisgedrag bij reizigers. De hotels in grote steden zoals Amsterdam, Londen en New York lopen hierdoor een verhoogde kans op een bedwantsenplaag.

De levenscyclus van een bedwants
De levenscyclus van een bedwants

Hotels zijn broeihaarden voor de bedwants. Één eitje in een koffer kan al voldoende zijn om vervolgens bij thuiskomst met een bedwantsenplaag te zitten.