Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Bedrieglijke visjes

Door Fleur 17 februari 2016 — 1 min leestijd
Papier of zilvervisje?

Papiervisjes worden vaak ten onrechte aangezien voor zilvervisjes. Een kwart miljoen mensen zoeken jaarlijks online naar manieren om zilvervisjes te bestrijden. Vooral in februari en augustus wordt er veel gezocht. In 2015 was het aantal zoekopdrachten in februari met 36.000 keer het hoogste, augustus kwam daar achteraan met 34.000 keer. Maandelijks zoeken Nederlanders ruim 25.000 keer de term ‘zilvervisjes’ online op. Dit terwijl het eigenlijk de papiervisjes zijn die een van de grootste plagen in huis zijn.

Welk visje is de juiste?

Meestal zijn het de papiervisjes die overlast veroorzaken, terwijl het papiervisje en zilvervisje vaak beide zilvervisje genoemd worden. Papiervisjes lijken heel veel op zilvervisjes, maar richten veel meer schade aan. Daarom is het belangrijk om te herkennen welk visje je in je huis hebt. Daarna zijn de maatregelen ter preventie vaak simpel.

Ventileren en afkitten

Je huis constant ventileren, is de meest eenvoudige oplossing om beide visjes tegen te gaan. Daarmee voorkom je namelijk dat het te vochtig wordt in huis. Ventileren is sowieso goed voor de gezondheid vanwege frisse lucht in huis. Laat daarom de ventilatieroosters altijd open en laat een mechanisch ventilatiesysteem altijd aan. De visjes kunnen zich niet door het huis verspreiden zodra je alle naden en kieren dichtkit.

Plaag voorkomen

Je voorkomt een plaag van papiervisjes door boeken en papieren in huis op te slaan in goed afsluitbare kunststof boxen. Als de papiervisjes al een plaag vormen, is het raadzaam zo snel mogelijk professionele bestrijding in te schakelen.

Bron: www.onlineveenendaal.nl