Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Antwoord op alle fabels en feitjes over mieren en vliegen

Door Fleur 8 augustus 2014 — 3 min leestijd
Vliegen en mieren

Editie NL heeft in de zomer van 2014 alle fabels en feitjes over insecten behandeld. Zo kom je er bijvoorbeeld achter of koper echt mieren tegenhoudt en of een zakje water boven de deur hangen helpt tegen vliegen. Mieren en vliegenexperts gaven antwoord op vragen van de kijkers betreft mieren en vliegen.

Kokend water tegen mieren

Kokend water over een mierennest gooien, helpt dat?’ Kokend water werkt remmend. Een deel van de mierenkolonie gaat dood, waardoor de overlast minder wordt. Het geheel bestrijden van de mieren is een verloren zaak. Daarvoor zijn mieren te slim. Ze hebben zeer snel in de gaten wanneer er iets aan de hand is en verstoppen zich dan.

Mieren afleiden door geuren

‘Is het mogelijk om mieren af te leiden met kaneel, citroen of komkommerschijfjes?’ Er wordt door mieren met een geurspoor gewerkt. Door middel van het achterlaten van geur maken ze kenbaar aan de rest van hun kolonie waar een spoor van voedsel is. Hierdoor zet je mieren op het verkeerde pad. Maar net als het gebruiken van kokend water werkt dit voor korte duur. Er is altijd een andere weg voor de mieren.

Mieren geven hun leven voor de anderen

Een mierendeskundige vertelde dat zij heeft gezien dat mieren hun kolonie redden door hun eigen leven daarvoor te geven. Een mier maakt van zichzelf een bruggetje, zodat de andere mieren bij het voedsel kunnen wat eerst niet lukte door in de weg liggende voorwerpen.

Tuin bestraten

‘Blijven mieren weg als ik mijn tuin helemaal bestraat?’ Het antwoord op deze vraag is simpel, namelijk nee. Mieren hebben voedsel nodig wat ze vinden door bladluis te eten, maar dat vinden ze ook wel in een bestrate tuin.

Ontdek op welke plek mieren binnenkomen

‘Op welke manier ontkom ik wel aan mieren?’ Het is belangrijk om te ontdekken op welke plek mieren je huis binnendringen. Daarna maak je die plek schoon, zodat het spoor van geur van de mieren verdwijnt. Hierdoor weten de rest van de mieren niet meer waar ze heen moeten. Deze manier is het meest doeltreffend.

Basilicum als middel tegen vliegen

De volgende vragen gaan over vliegen. ‘Houd je vliegen tegen door middel van basilicum?’ Basilicum wordt gebruikt om insectenwerende middelen te maken, maar of het tegen vliegen werkt, is nooit onderzocht.

Zakje water tegen vliegen

‘Worden vliegen afgeschrikt door de glinstering van een zakje water die ik in de deur hang?’ Er is onderzoek naar gedaan door een Amerikaanse wetenschapper. Dit had echter geen effect binnenshuis. Het ligt aan de omstandigheden, maar vliegen komen op licht af. Het zakje werkt afstotend, maar dit is nooit echt bewezen.

Met kruidnagel en azijn vliegen verjagen

Mensen vragen zich af of je vliegen kunt verjagen door middel van kruidnagel of azijn. Echter is het verjagen van vliegen door kruidnagel niet bekend bij de experts, dus hier is geen antwoord op. Wat betreft de azijn, dit lokt juist vliegen. Ze vinden het een prettige geur. Dit geldt echter niet voor fruitvliegjes.

Bron: www.rtlnieuws.nl