Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Albert Heijn in Valkenswaard opent woensdag deuren weer

Door Fleur 23 mei 2016 β€” 1 min leestijd
Automatische schuifdeur bij ingang van supermarkt

Nadat er acties ondernomen zijn opent de Albert Heijn die gevestigd is aan de Kardinaal de Jongstraat in Valkenswaard haar deuren weer. Door de rattenplaag was het niet langer mogelijk om de winkel open te houden. Donderdag moest de Albert Heijn meteen sluiten.Β De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft een controle uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat de rattenoverlast zo hevig was, dat zij de winkel overnamen en de gezondheid van de inwoners risico liep.

Rattenprobleem ook in omgeving

In de nabije omgeving van de Albert Heijn in Valkenswaard bevindt zich een kwalijk rattenprobleem. Dit maakte Anoesjka Aspeslagh, een woordvoerster, bekend. Er zijn onlangs acties ondernomen door professionele ongediertebestrijders om de rattenplaag aan te pakken. Echter heeft dit niet het beoogde resultaat behaald.

Maatregelen getroffen

Alle openingen, zoals gaten en kieren, van de Albert Heijn in Valkenswaard zijn in de tussentijd gedicht. Dit maakte Aspeslagh bekend. Daarnaast zijn de plafondplaten van de winkel onderzocht en schoongemaakt en zo nodig nieuwe geplaatst. Momenteel wordt de Albert Heijn in orde gemaakt. Hierna zijn de klanten weer bevoegd het winkelpand te bezoeken. Aspeslagh licht toe: β€˜We zijn een 1,5 dag bezig om de winkel weer in orde te maken, woensdag zijn de klanten weer welkom.’ Verder gaf zij aan dat de Albert Heijn dagelijks onderzocht wordt, zodat zeker is dat de ratten niet meer aanwezig zijn in het pand. Om dit goed te checken, zijn de schappen van de winkel wat naar voren geschoven.

Geen bruine, maar zwarte rat

Door professionals is uitgesproken dat het niet om bruine, maar om zwarte ratten gaat. Zwarte ratten zijn een stuk lastiger te bestrijden. Dit, omdat zij graag fruit eten en niet snel gif eten. In het verleden waren zwarte alleen te vinden op plekken als varkensstallen of in de haven. Inmiddels hebben zij hun leefgebied uitgebreid.

Bron: www.omroepbrabant.nl