Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

10 meest voorkomende ongedierte in huis

Door Fleur 4 min leestijd28 juni 2020
ongedierte in huis

Beestjes in huis….daar wil je toch niet aan denken. Helaas krijgt iedereen wel eens te maken met ongedierte in huis. Als je geluk hebt dan is het ongedierteprobleem zo verholpen, maar als je pech hebt kan een ongedierteplaag je wel eens lang lastig vallen. Maar welke beestjes kruipen nu eigenlijk graag in onze huizen?

1. Muizen

De meest voorkomende ongedierte in huis zijn toch wel de bekende muizen. Waarschijnlijk heeft iedereen ooit wel eens last gehad van een muis in huis. Misschien heb je het snelle knaagdier zien rennen of heb je alleen sporen gevonden van de aanwezigheid van dit onhygiënische ongedierte. Bij een enkele muis kan je je misschien redden met een huismidel tegen muizen, maar bij een muizenplaag heeft het muizen bestrijden een andere aanpak nodig. Een ongediertebestrijder kan helpen!

2. Mieren

Mieren zijn zo klein, maar kunnen voor grote irritatie zorgen. Mieren in de keuken zijn niet alleen vervelend, maar ook nog eens onhygiënisch. Ze marcheren overal overheen, eten aan je voedsel en laten uitwerpselen achter. Mieren verdelgen is dan een goede optie. Vooral bij een mierenplaag in huis, zal je actie moeten ondernemen om van dit ongedierte af te komen.

3. Vliegen

Een ander insect dat veel voorkomt in huis is de vlieg. Vliegen in huis heb je meestal in de zomer en hoogstwaarschijnlijk kan iedereen wel meepraten hoe irritant het is om vliegen in huis te hebben. Vooral bij een vliegenplaag is het verstandig om actie te ondernemen om van deze vliegende insecten af te komen. Net als bij muizen en mieren zijn vliegen in huis niet alleen heel vervelend, maar ook slecht voor je gezondheid. Ze kunnen namelijk bacteriën met zich meedragen en deze overbrengen op jou wanneer ze bijvoorbeeld ongezien van je boterham hebben gesnoept.

4. Wespen

In de zomer hebben we heel veel last van wespen. Wespen bouwen hun wespennesten zowel in als rondom huizen. Wespen kunnen gevaarlijk zijn en daarom is het van groot belang om direct een ongediertebestrijder in te schakelen bij wespenoverlast. Een wespenbestrijder kan de bestrijding doen door bijvoorbeeld het wespennest te verwijderen.

5. Vlooien

Vlooien zijn kleine parasieten die voornamelijk katten en honden plagen, maar ook zeker wel mensen bijten. Vlooien komen regelmatig voor in huis en is een ongedierte dat moeilijk te bestrijden is. Een vlooienbeet is vaak een klein rood puntje, maar kan enorm jeuken. Vlooienbeten zitten voornamelijk bij mensen op de onderbenen.

6. Zilvervisjes of papiervisjes

Zilvervisjes en papiervisjes worden nog wel eens verward, maar ze lijken dan ook erg op elkaar. Beide beestjes houden van papier en kunnen met gemak (foto)boeken, schilderijen of behang kapot knagen. Bovendien zijn het vieze en snelle beestjes in huis waar je het liefste zo snel mogelijk weer vanaf komt.

7. Bedwantsen

Bedwantsen komen steeds meer op in Nederland, mede doordat we steeds meer reizen en deze kleine insecten in onze koffer mee naar huis nemen. Zonder dat we het dus door hebben, kunnen we een bedwantsenplaag in huis veroorzaken. Een bedwantsen beet kan verschrikkelijke jeuk geven, maar waar bijten bedwantsen eigenlijk? Helaas is het antwoord over het hele lichaam, daar waar je lichaam het bed raakt.

8. Houtworm en boktor

De meest onopvallend ongedierte in huis is toch wel houtworm of boktor. Deze houtaantasters zitten middenin hout en zal je niet heel snel ontdekken. De larven graven gangen in het hout, waardoor het hout verzwakt. Wanneer dit de steunbalken van je huis zijn, heb je een groot probleem en zal je per direct een specialist moeten inschakelen. Heb je veel hout in huis? Controleer je huis dan regelmatig op de aanwezigheid van houtworm of boktor.

9. Kakkerlakken

Kakkerlakken worden vaak geassocieerd met warme vakantielanden. Toch komt de kakkerlak ook veel voor in Nederland en hebben huishoudens soms zelfs een kakkerlakkenplaag. De enge insecten zitten graag op donkere en warme plekjes, daar waar genoeg voedsel in de buurt te vinden is, vaak zijn dit keukens in restaurants. Kakkerlakken in huis wil je natuurlijk graag bestrijden. Je kunt ervoor kiezen om kakkerlakken zelf te bestrijden of de hulp van een ongediertebestrijder in te schakelen.

10. Schimmel

Schimmel wordt niet snel gezien als ongedierte, maar het is wel degelijk een levend organisme dat voor grote overlast in huis kan zorgen. Er bestaan verschillende soorten schimmel, maar iedereen kent wel zwarte schimmel. Deze schimmel ontstaat vaak in de badkamer door vochtigheid en slechte ventilatie.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!