Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Bedwantsenbestrijding / Bedwantsen zelf bestrijden

Bedwantsen zelf bestrijden

Bedwantsen zijn hele vervelende ongedierte waar we enorm veel jeuk en huiduitslag van krijgen. Deze kleine parasieten wil je liever niet in je bed hebben kruipen, dus zal er een bestrijding moeten plaatsvinden. Er zijn mogelijkheden om bedwantsen zelf te bestrijden, maar om de bestrijding zo diervriendelijk en effectief mogelijk te laten verlopen is het verstandig een deskundige in te schakelen.

Bedwantsen zelf bestrijden

Rode bultjes die verschrikkelijk jeuken, dat betekent maar één ding: je hebt last van bedwantsen! Als je er eenmaal mee te maken hebt, kom je er helaas niet zomaar vanaf. Bedwantsen bestrijden moet je zo snel mogelijk doen. Wil je bedwantsen zelf bestrijden? Wij vertellen je er alles over!

Vang bedwantsen met de bedwantsenval!

Met een bedwantsenval kun je bedwantsen vangen. Een bedwantsenval bestaat uit een lijmval met lokstof en een verwarmingselement. Hoe werkt een bedwantsenval?

 1. Zet de bedwantsenval onder je bed en steek de stekker in het stopcontact.
 2. Door de lokstof en de warmte worden bedwantsen aangetrokken.
 3. De bedwantsen lopen in de val en blijven aan de lijm plakken.

Maar let op! Bedwantsenvallen vangen echter niet alle bedwantsen in een kamer. De geur van mensen blijkt altijd nog aantrekkelijker voor bedwantsen dan de lokstof. Daarnaast moet een bedwantsenval meerdere keren worden gezet, omdat eitjes van bedwantsen niet kunnen lopen. Die moeten eerst uitkomen en worden dan in de bedwantsenval gelokt.

Spray tegen bedwantsen

Een bedwantsenspray is een spuitbus met een bestrijdingsmiddel tegen bedwantsen. Een bedwantsenspray pas je toe op alle plaatsen waar de bedwantsen in je huis zich schuilhouden. Hoe werkt bedwantsenspray?

 1. Je dient alle kieren, naden en andere plaatsen te vinden waar de bedwantsen zitten.
 2. Richt en spuit de spray net zolang op de te behandelen plaats totdat het zichtbaar vochtig is. Doet dit op een afstand van ongeveer 20 centimeter met een zwaaiende beweging. Vergeet hierbij geen enkel plekje!
 3. Daarna dien je een tijdje niet schoon te maken op deze behandelde plaatsen, aangezien je anders het bestrijdingsmiddel weghaalt.

Bedwantsen bestrijden met stoom

Bedwantsen kunnen niet tegen hoge temperaturen. Gebruik een stoomapparaat om deze temperatuur te bereiken en stoom op alle plekken waar bedwantsen zitten. Als je de gewenste temperatuur hebt, dan bestrijd je alle levensstadia van bedwantsen. Dus zowel de volwassen bedwantsen, als de nimfen en eitjes van bedwantsen gaan dood, wat nodig is om effectief bedwantsen te bestrijden. Het voordeel van bedwantsen bestrijden met stoom is dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen.

Waarom lukt bedwantsen zelf bestrijden niet?

Wat mensen vaak doen als ze bedwantsen zelf proberen te bestrijden, is het hele huis overhoop halen. Alle spullen worden uit de besmette kamer gehaald, beddengoed en kleding wordt in de was gegooid en bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen worden gekocht in de hoop dat het bedwantsenprobleem binnen no-time is opgelost. Wat is hier mis mee?

 • Doordat je het huis overhoop haalt, geef je bedwantsen juist de kans om zich door het hele huis te verspreiden. Het beste is om de besmette kamer zoveel mogelijk te isoleren en alle spullen te laten staan waar het staat. Zo verklein je de kans op een verspreiding van bedwantsen.
 • Bestrijdingsmiddelen als bedwantsenvallen en bedwantsensprays zijn niet effectief genoeg om bedwantsen te bestrijden. De werking van deze bestrijdingsmiddelen kunnen niet op tegen professionele bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen. Ook blijkt dat vaak een behandeling met stoom niet voldoende effectief is.
 • Ongeacht of bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen het juiste resultaat boeken, is het probleem dat veel mensen niet alle verstopplekken van de bedwantsen ontdekken. De bedwantsen zullen zich dan snel weer voortplanten en heb je binnen no-time weer een bedwantsenplaag.

Hulp nodig met bedwantsen bestrijden?

Omdat het zelf bestrijden van bedwantsen vaak mislukt, moet alsnog een professionele ongediertebestrijder worden ingeschakeld om de bedwantsen te bestrijden. Met dubbele kosten als gevolg, de tijd en moeite die je er al in had gestoken erbuiten gehouden. Het beste is om direct een ongediertebestrijder in te schakelen, zij weten precies waar bedwantsen zitten en kunnen zo elke plek meenemen. Dit zorgt voor een effectieve bedwantsenbestrijding.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Eerlijk & transparant
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!