Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Bedwantsen / Oma weet raad – Bedwantsen

Oma weet raad – Bedwantsen

Last van bedwantsen? Bedwantsen zijn lastige beestjes en wereldwijd een probleem. Oma weet raad! Oma heeft altijd een oplossing voor je problemen met haar huismiddeltjes. Voor adviezen, nuttige tips en huismiddeltjes uit grootmoeders tijd tegen bedwantsen moet je hier zijn. Wil je eerst proberen zelf bedwantsen te bestrijden met huismiddeltjes? Lees dan snel verder.

Oma weet raad – Bedwantsen

Ohjee, bedwantsen! Wat nu? Bedwantsen komen op alle plekken in de wereld voor, de kans dat je er een tijdens een reis meeneemt, is vrij groot. Maar gelukkig, oma weet raad! Soms kan een ongedierte probleem gemakkelijk opgelost worden met huis, tuin en keuken middeltjes. Wil je dus eerst proberen zelf bedwantsen te bestrijden met huismiddeltjes? Lees dan snel verder.

Toverhazelaar tegen bedwantsenbeten

Toverhazelaar is een bloeiende plant en wordt in natuurwinkels veel verkocht op water-basis. Bestrijk de geïrriteerde huid met een beetje toverhazelaar, om de jeuk van bedwantsenbeten te verzachten. Dit biologische kruid is al eeuwenoud en wordt gebruikt voor verschillende insectenbeten. Toverhazelaar werkt ook tegen spierpijn en snijwonden.

Behandel je huis met tea tree olie

Maak je huis schoon met tea tree olie voor een snelle manier van bedwantsen bestrijden. Bedwantsen houden namelijk helemaal niet van de sterke olie. Maak een mengsel van 500 ml water en ongeveer 18 druppels tea tree olie en doe dit in een spray. Spuit dit mengsel door je hele huis, zowel je vloerbedekking als je bedden en andere meubels. Was ook al je beddengoed en kleding en voeg daar enkele druppels tea tree olie aan toe.

Was je beddengoed

Doe al je beddengoed in een afsluitbare zak, zodat de bedwantsen er niet op weg naar de wasmachine uitvallen. Was al je beddengoed op minimaal 60 graden en voor een duur van 90 minuten. Helaas zal je de bedwantsenplaag op deze manier niet 100% bestrijden. Onze ongediertebestrijders behandelen namelijk niet alleen het beddengoed, maar ook alle naden van je matras, de vloerbedekking en het bedframe. Zo worden alle bedwantsen met zekerheid bestreden!

Silicagel verspreiden door je huis

Met silicagel kun je ook bedwantsen bestrijden, dit zijn die kleine kristallen in een zakje bedoeld om vocht op te nemen. De kristallen moet je vermalen en vervolgens verspreiden door de hele ruimte waar je last hebt van bedwantsen. Heb je last van bedwantsen in je slaapkamer? Strooi wat silicagel op je matras, rondom je bed en langs de muur. De bedwantsen lopen hier overheen, plakken aan het fijne materiaal vast en zijn niet in staat om het van zich af te schudden. Ze kunnen niet meer naar hun schuilplaats, drogen uit en gaan dood. Het grote nadeel van deze methode is dat het ook niet gezond voor onszelf is. Op de zakjes zie je ook vaak een waarschuwing staan, wees dus erg voorzichtig met deze methode, zeker als je huisdieren en/of kinderen hebt.

Kunnen bedwantsen tegen hitte of kou?

Bedwantsen hebben een hekel aan extreme hitte, maar ook aan vrieskou. Daarom kun je het volgende proberen om bedwantsen te bestrijden.

  • Warmte: Stop alle besmette spullen in een zak en was ze minimaal op zestig graden. Dit zorgt ervoor dat de beestjes dood gaan. Neem al het beddengoed mee in dit proces, maar ook andere kleden of losse stukken stof.
  • Kou: Wanneer bepaalde dingen niet gewassen kunnen worden op 60 graden of hoger, is het ook mogelijk om ze een aantal uur/dagen in de vriezer te bewaren. Bedwantsen gaan namelijk ook dood aan temperaturen rond en onder het vriespunt. Wel moeten ze minimaal twee weken in de vriezer blijven liggen en je vriezer moet goed gereinigd worden na de bedwantsen behandeling

Bedwantsen houden niet van munt- en lavendelolie

Munt- en lavendelolie schijnt ook te werken om bedwantsen te bestrijden. De geur moet bedwantsen wegjagen, het roept namelijk een allergische reactie bij ze op. Moet er natuurlijk niet iemand bij jou thuis ook allergisch zijn voor de sterke geuren van deze oliën.

Bedwantsen bestrijden met stoom

Door stoom zouden alle bedwantsen en hun eitjes dood moeten gaan. Schaf een stoomreiniger aan of bouw je waterkoker om tot een stoomapparaat door er een flexibele stang aan te bevestigen. Blijf net zo lang met stoom in alle schuilplekken spuiten tot ze daadwerkelijk dood zijn. Let op! Ga echt alle hoekjes en gaatjes na, anders heb je een week later weer een hele familie bedwantsen.

Bedwantsen bestrijden met kurkuma

Het populaire kurkuma is niet alleen super gezond voor onze gezondheid, maar ook effectief als bestrijdingsmiddel. Kurkuma bevat de stof curcumine. Deze stof staat erom bekend dat het de leefomgeving van insecten aantast. Strooi een beetje kurkuma op de plekken waar bedwantsen zitten en bekijk een dag later of het de bedwantsen heeft bereikt.

Nog steeds last van bedwantsen?

Ook oma heeft het weleens mis. Lukt het je niet om een effectieve bedwantsenbestrijding uit te voeren? Raadpleeg dan hier een professionele bedwantsenbestrijder bij jou uit de buurt die te allen tijde succes heeft met het bestrijden van bedwantsen.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!