Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Bedwantsen / Oma weet raad – Bedwantsen

Oma weet raad – Bedwantsen

Last van bedwantsen? Bedwantsen zijn lastige beestjes en wereldwijd een probleem. Oma weet raad! Oma heeft altijd een oplossing voor je problemen met haar huismiddeltjes. Voor adviezen, nuttige tips en huismiddeltjes uit grootmoeders tijd tegen bedwantsen moet je hier zijn. Wil je eerst proberen zelf bedwantsen te bestrijden met huismiddeltjes? Lees dan snel verder.

Oma weet raad – Bedwantsen

Last van bedwantsen? Bedwantsen zijn lastige beestjes en wereldwijd een probleem. Oma weet raad! Oma heeft altijd een oplossing voor je problemen met haar huismiddeltjes. Voor adviezen, nuttige tips en huismiddeltjes uit grootmoeders tijd tegen bedwantsen moet je hier zijn. Wil je eerst proberen zelf bedwantsen te bestrijden met huismiddeltjes? Lees dan snel verder.

Toverhazelaar tegen bedwantsenbeten

Om de jeuk van bedwantsenbeten te verzachten, breng je toverhazelaar op je huid aan. Dit biologische kruid is al eeuwenoud en dit wordt gebruikt voor verschillende insectenbeten. Toverhazelaar werkt ook tegen spierpijn en snijwonden.

Behandel je huis met tea tree olie

Maak je huis schoon met tea tree olie om bedwantsen te bestrijden. Maak een mengsel van 500 ml water met ongeveer 18 druppels tea tree olie en doe dit in een spray. Spuit het hele huis hiermee in, zowel je vloerbedekking als je bedden en andere meubels. Was ook al je beddengoed en kleding en voeg daarbij enkele druppels tea tree olie toe.

Silicagel verspreiden door je huis

Met silicagel kun je ook bedwantsen bestrijden, dit zijn die kleine kristallen in een zakje bedoeld om vocht op te nemen. De kristallen moet je vermalen en vervolgens verspreiden door de hele ruimte waar je last hebt van bedwantsen. Heb je last van bedwantsen in je slaapkamer? Strooi wat silicagel op je matras, rondom je bed en langs de muur. De bedwantsen lopen hier overheen, plakken aan het fijne materiaal vast en zijn niet in staat om het van zich af te schudden. Ze kunnen niet meer naar hun schuilplaats, drogen uit en gaan dood. Pas wel op dat je de silicagel niet inademt.

Kunnen bedwantsen tegen hitte of kou?

Bedwantsen hebben een hekel aan extreme hitte, maar ook aan vrieskou. Daarom kun je het volgende proberen om bedwantsen te bestrijden.

  • Warmte: Stop alle besmette spullen in een zak en was ze minimaal op vijftig graden. Dit zorgt ervoor dat de beestjes dood gaan. Neem al het beddengoed mee in dit proces, maar ook andere kleden of losse stukken stof.
  • Kou: Wanneer bepaalde dingen niet gewassen kunnen worden op 60 graden of hoger, is het ook mogelijk om het te bewaren in de vriezer. Bedwantsen gaan namelijk ook dood aan temperaturen rond en onder het vriespunt. Wel moeten ze minimaal twee weken in de vriezer blijven liggen.

Bedwantsen houden niet van munt- en lavendelolie

Munt- en lavendelolie schijnt ook te werken om bedwantsen te bestrijden. De geur moet bedwantsen wegjagen, het roept namelijk een allergische reactie bij ze op. Moet er natuurlijk niet iemand bij jou thuis ook allergisch zijn voor de sterke geuren van deze oliën.

Bedwantsen bestrijden met stoom

Door stoom zouden alle bedwantsen en hun eitjes dood moeten gaan. Schaf een stoomreiniger aan of bouw je waterkoker om tot een stoomapparaat door er een flexibele stang aan te bevestigen. Blijf net zo lang met stoom spuiten in alle schuilplekken tot ze daadwerkelijk dood zijn.

Nog steeds last van bedwantsen?

Ook oma heeft het weleens mis. Lukt het je niet om een effectieve bedwantsenbestrijding uit te voeren? Raadpleeg dan hier een professionele bedwantsenbestrijder bij jou uit de buurt die te allen tijde succes heeft met het bestrijden van bedwantsen.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Je betaald géén voorrijkosten
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Heb jij hulp nodig? Ruim 40 bestrijders staan dagelijks voor je klaar in heel Nederland én België. Meer dan 400.000 tevreden klanten gingen je voor.