Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Oma weet raad – Bedwantsen

Last van bedwantsenBedwantsen zijn lastige beestjes en wereldwijd een probleem. Oma weet raad! Oma heeft altijd een oplossing voor je problemen met haar huismiddeltjes. Voor adviezen, nuttige tips en huismiddeltjes uit grootmoeders tijd tegen bedwantsen moet je hier zijn. Wil je eerst proberen zelf bedwantsen te bestrijden met huismiddeltjes? Lees dan snel verder.

Toverhazelaar

Toverhazelaar (Hamamelis)

Toverhazelaar (Hamamelis)

Om de jeukende bedwantsenbeten te verzachten, breng je toverhazelaar op je huid aan. Dit biologische kruid is al eeuwenoud en dit wordt gebruikt voor verschillende insectenbeten, zelfs ook tegen spierpijn en snijwonden.

Tea tree olie

Om bedwantsen in je huis uit te roeien, gebruik je tea tree olie om je huis grondig van boven tot onder schoon mee te maken. Spuit het hele huis hiermee in, zowel je vloerbedekking als je bedden en andere meubels. Was al je beddengoed en kleding en voeg daarbij enkele druppels tea tree olie toe. Ook buitenshuis kan je een dergelijke spray gebruiken. Om dit te maken, meng je 500 milliliter mater met ongeveer achttien druppels tea tree olie.

Silicagel

Silicagel korrels op blauwe ondergrondNaast de tea tree olie is silicagel ook een huismiddeltje om bedwantsen mee te doden. Silicagel zijn kleine kristallen in een zakje die vocht voorkomen en opnemen. Deze zakjes kom je vaak tegen in verpakkingsdozen. De kristallen moet je vermalen en vervolgens verspreiden door je hele ruimte waar je last hebt van bedwantsen. Heb je last van bedwantsen in je slaapkamer? Strooi wat silicagel op je matras, rondom je bed en langs de muur. De bedwantsen lopen hier overheen, plakken aan het fijne materiaal vast en zijn niet in staat om het van zich af te schudden. Ze kunnen niet meer naar hun schuilplaats, drogen uit en gaan dood. Pas wel op dat je de silicagel niet inademt.

Warmte en kou

  • Warmte: Stop alle aangetaste spullen in een zak en was ze minimaal op vijftig graden. Dit zorgt ervoor dat de beestjes dood gaan. Neem al het beddengoed mee in dit proces, maar ook andere kleden of losse stukken stof.
  • Kou: Wanneer bepaalde dingen niet gewassen kunnen worden op vijftig graden of hoger, is het ook mogelijk om stukken te bewaren in de vriezer. Bedwantsen gaan namelijk ook dood aan temperaturen rond en onder het vriespunt. Wel moeten ze minimaal twee weken in de vriezer blijven liggen.

Munt

Muntolie is ook een huismiddel wat moet werken om bedwantsen in je huis te bestrijden. Het is de geur van munt dat dit soort plagen en andere insecten afweert. Het roept namelijk een behoorlijke allergische reactie op. Datzelfde geldt voor lavendelolie. Dit heeft ongeveer net zo’n werking als muntolie. Nadeel is dat niet iemand bij jou thuis allergisch moet zijn voor de sterke geuren van deze oliën.

Stoom

Bedwantsen lijken dood wanneer je ze in hun schuilplaats ziet, maar dat zijn ze niet. Laat je niet voor de gek houden. Het enige waar ze wel door bewegen, is wanneer je stoom op ze spuit. Blijf dan stoom spuiten totdat ze niet meer bewegen en daadwerkelijk dood zijn. Bij de bouwmarkt haal je een eenvoudige stoomreiniger of je bouwt een waterkoker om tot een stoomapparaat door er een flexibele stang aan te bevestigen. Door de stoom zouden alle bedwantsen en hun eitjes dood moeten gaan. Spuit veel stoom in alle hoeken en nissen.

Nog steeds last van bedwantsen?

Ook oma heeft het weleens mis. Lukt het je niet om een effectieve bedwantsenbestrijding uit te voeren? Raadpleeg dan hier een professionele bedwantsenbestrijder bij jou uit de buurt die te allen tijde succes heeft met het bestrijden van bedwantsen.