Bedwantsenspray

Bedwantsenspray

Er wordt weleens aangeraden om bedwantsen zelf te bestrijden met een zogenaamde bedwantsenspray. Werkt dit nu wel of niet en is het dus mogelijk om door middel van een spray een effectieve bedwantsenbestrijding uit te voeren?

Soorten sprays tegen bedwantsen

Er zijn veel verschillende soorten sprays tegen bedwantsen in omloop. Vroeger werden vooral bedwantsensprays gebruikt die wel effectief waren, maar ook slecht voor mens, dier en milieu. Het nadeel was dus dat niet alleen de bedwantsen in je huis werden bestreden, maar ook onze huisdieren hieronder leden en daardoor ziek werden. Tegenwoordig worden daarom steeds vaker biologische sprays gebruikt, welke niet schadelijk zijn voor onze huisdieren wordt gezegd. De effectiviteit lijkt hier echter ook mee te zijn afgenomen.

Bedwantsenspray in huis

Mensen die last hebben van ongedierte willen hier zo snel mogelijk vanaf en het liefst hier niet te veel geld aan uitgeven. De meest goedkope oplossing lijkt dan het kopen van een bedwantsenspray in plaats van het inschakelen van een professionele ongediertebestrijder. De vraag is echter of deze sprays wel het gewenste effect hebben. De meeste bedwantsensprays doden inderdaad bedwantsen en andere insecten. Het probleem met het zelf proberen te bestrijden van bedwantsen is dat bijna altijd plekken over het hoofd worden gezien. De bedwantsen verstoppen zich op veel verschillende plekken en daardoor is het eigenlijk onmogelijk om alle bedwantsen met een spray te bereiken. Je hoeft maar enkele bedwantsen te vergeten en je hebt binnen de kortste keren weer last van een hele bedwantsenplaag.

Hoe werkt een bedwantsenspray?

De bedwantsenspray is bedoeld voor de bespuiting van de plaatsen waar de bedwantsen in je huis zich schuilhouden.

  • Je dient alle kieren, naden en andere plaatsen te vinden waar de bedwantsen zitten. Als je dat eenmaal in beeld hebt, kan je met de bestrijding beginnen.
  • Richt en spuit de spray net zolang op de te behandelen plaats totdat het zichtbaar vochtig is. Doet dit op een afstand van ongeveer 20 centimeter met een zwaaiende beweging. Vergeet hierbij geen enkel plekje! Dit is niet geschikt voor enorme oppervlakken als wanden of vloeren.
  • Daarna dien je een tijdje niet schoon te maken op deze behandelde plaatsen, aangezien je anders de werking van de bespuiting aantast.

Professionele bedwantsenbestrijding

Na het zelf geprobeerd te hebben, merken mensen vaak dat het ze niet lukt om van de bedwantsen af te komen. Bedwantsen verspreiden zich snel, waardoor de bedwantsenplaag alsmaar groter wordt. Het is dus van belang om snel te handelen. Door het eerst zelf te proberen verspil je tijd, geld en moeite, doordat vaak alsnog een professionele ongediertebestrijder wordt ingeschakeld. Ons advies: schakel direct een professionele bedwantsenbestrijder in, welke je hier vindt. Ga niet zelf aan de slag met sprays waarvan je niet zeker weet of ze wel werken en waarvan de kans minimaal is dat je de hele bedwantsenplaag uitroeit.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!