Bedwantsenplaag

Bedwantsenplaag

Bedwantsen komen steeds meer voor. Wanneer eenmaal bedwantsen in je huis zijn, verschuilen ze zich het liefst in ons bed. Wanneer we slapen, voeden ze zich met ons bloed en zijn ze bezig met hun voortplanting. Binnen no-time heb je een hele bedwantsenplaag, welke moeilijk te bestrijden is doordat bedwantsen zo hardnekkig zijn. Aangeraden wordt dan om direct een professionele ongediertebestrijder te raadplegen voor een effectieve bedwantsenbestrijding.

Bedwantsen in huis

Mensen denken vaak meteen dat de aanwezigheid van bedwantsen te maken heeft met de hygiënische omstandigheden in huis. Dit is onzin. Bedwantsen in huis kun je door het volgende krijgen:

  • Je bent in het buitenland geweest, daar zijn ze in je bagage gekropen en liften zo met je mee naar huis
  • Je hebt tweedehands meubelen aangeschaft waar ze al in zaten en ongemerkt haal je ze zo in huis
  • Je hebt (buitenlandse) gasten ontvangen die bedwantsen met zich mee droegen

Maar hoe weet je nu of je last hebt van een bedwantsenplaag?

Bedwantsenplaag herkennen

Heb je last van jeukende bulten en vind je roodbruine bloedvlekjes in of rondom je bed? Als dit het geval is, is de kans groot dat jij of je gast bedwantsen hebt meegenomen die zich ontwikkelden tot een heuse plaag. De jeukende bulten zijn het gevolg van een bedwantsenbeet. De roodbruine stipjes zijn of kleine bloedvlekjes of de uitwerpselen van bedwantsen. Mogelijke plekken waar bedwantsen zich verstoppen, zijn in en rondom je bed, op stopcontacten, achter plinten en in andere naden en kieren op je slaapkamer.

Comeback van bedwantsen

Een aantal jaren dachten we dat de bedwantsen verdwenen waren, maar helaas voor ons zijn ze bezig met een ware comeback. Tot een paar jaar geleden waren ze niet of nauwelijks hier in Europa te vinden. In het buitenland, zoals in Parijs of New York, kennen ze bedwantsen maar al te goed en door toerisme komen ze hier terecht. Door het vele internationale reizigersverkeer verspreiden de bedwantsen zich snel. Het was maar een kwestie van tijd totdat toeristen ze mee naar Nederland namen. Dit ongedierte verblijft met name in hotelkamers. Tijdens een vakantie is het daarom ook niet aan te raden om je koffer op de grond te plaatsen. De bedwantsen kruipen dan in de naden en kieren en reizen zo met je mee naar huis.

Hoe kom ik van een bedwantsenplaag af?

Bij het bestrijden van bedwantsen is het belangrijk dat zowel alle bedwantsen als alle eitjes worden meegenomen. Als er immers eentje overleeft, dan begint de hele plaag van bedwantsen weer van voren af aan. Verplaats absoluut geen spullen in huis in de tussentijd. Mocht er op een van deze spullen een bedwants zitten, dan verspreid je de gehele bedwantsenplaag door je huis of naar andere woningen. Om dus van de bedwantsenplaag in huis af te komen, is het verstandig om zo snel mogelijk een professionele bedwantsenbestrijder in te schakelen. Echt afgeraden wordt om bedwantsen zelf te bestrijden. Dus heb jij last van bedwantsen en wil je er direct vanaf, dan vind jij hier jouw ongediertebestrijder bij jou uit de buurt.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!