Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Bedwantsenbestrijding

Als je bedwantsen in je huis hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk een effectieve bedwantsenbestrijding te laten uitvoeren. Hier lees je hoe je de bestrijding van bedwantsen op de meest snelle en effectieve manier aanpakt. Een effectieve bedwantsenbestrijding laat je het best doen door een professionele ongediertebestrijder.

Bedwantsenbestrijding

Bedwantsen herkennen

Voordat je bedwantsen gaat bestrijden, moet je wel zeker weten of je last hebt van bedwantsen. Maar hoe herken je bedwantsen en hoe weet je of je met bedwantsen te maken hebt?

  • Een bedwants herken je aan z’n grootte van ongeveer 5 millimeter en aan de roodbruine kleur.
  • Het lichaam van de bedwants heeft zes poten en is plat en ovaal qua vorm. Bedwantsen hebben geen vleugels. Heb je te maken met vliegend of springend ongedierte, dan zijn dit dus geen bedwantsen.
  • De eitjes van de bedwants zijn maar 1 millimeter groot, maar liggen wel altijd bij elkaar.
  • Als je bedwantsen niet daadwerkelijk ziet, hoe herken je ze dan? Symptomen van bedwantsen in huis zijn de welbekende bedwantsenbeten, je weet wel, die rode jeukende bulten.
  • Heb je hier last van? Check dan eens je slaapkamer op bedwantsen, uitwerpselen en eitjes.

Voorkom dat bedwantsen zich verspreiden

bedwantsenplaag

Bedwantsen zijn zeer klein en verstoppen zich altijd goed. Ze kruipen in de dunste spleetjes, zodat niemand ze opmerkt. Heb je bedwantsen in één van je slaapkamers, laat alle spullen dan in die kamer liggen. Versleep geen kleding, beddengoed, meubilair of andere spullen naar andere ruimtes in je huis, want de bedwantsen verhuizen dan ook mee. Zo verspreiden de bedwantsen zich door je hele huis. Ga ook niet uit logeren, ook al is dit verleidelijk als je ’s morgens steeds wakker wordt met bedwantsenbeten. Het risico dat je bedwantsen meeneemt naar je logeeradres is te groot. Ook logees laten slapen in jouw huis is nu even geen goed idee.

Bedwantsen zelf bestrijden

Het zelf bestrijden van bedwantsen is erg lastig. Het is erg nauwkeurig werk dat veel kennis over de leefwijze van bedwantsen vraagt. Daarnaast is het handig om de nodige ervaring te hebben met de bestrijding van bedwantsen. Ook zijn er in de vrije verkoop eigenlijk geen toereikende bestrijdingsmiddelen te koop om zelf bedwantsen mee te bestrijden. In ernstige gevallen van bedwantsen is het wel raadzaam om de aanschaf van nieuwe matrassen en dekens te overwegen.

Professionele bedwantsenbestrijding

De bestrijding van bedwantsen laat je het beste over aan een professionele bedwantsenbestrijder. Vind hier de ongediertebestrijder bij jou uit de buurt. Onze bestrijders hebben de benodigde kennis en ervaring om de bedwantsenplaag bij jou thuis effectief te bestrijden. De besmette kamer wordt volledig met een residueel werkend middel (middel met lange nawerking) behandeld. Zo heb je binnen de kortste keren geen last meer van bedwantsen in huis.

Bedwantsen bestreden. En dan?

Breng ook na de effectieve bedwantsenbestrijding geen spullen naar een kamer die niet behandeld is. Beddengoed dient op minimaal zestig graden gewassen te worden. In de weken na de bestrijding niet schoonmaken in de betreffende kamers, omdat je anders de nawerking van het bestrijdingsmiddel benadeelt. Probeer zoveel mogelijk gewoon in het besmette bed te slapen. Dat stimuleert de bedwantsen om uit hun schuilplaats te komen, waarna ze in aanraking komen met het bestrijdingsmiddel. Na zes tot acht weken is meestal nog een tweede bestrijdingsactie nodig om de bedwantsen die net uit het ei gekropen zijn te bestrijden.