Bedwantsen zelf bestrijden

Bedwantsen zelf bestrijden

Rode plekken, onverklaarbare bloedvlekjes in je bed, verschrikkelijke jeuk. Dat betekent maar één ding: je hebt last van bedwantsen in je huis! Bedwantsen zijn erg vervelend en hardnekkig ongedierte die je slapeloze nachten kunnen bezorgen. Als je ermee te maken hebt, kom je er helaas niet zomaar vanaf. Bovendien breiden bedwantsen zich razendsnel uit, waardoor een bedwantsenplaag alleen maar groter wordt als er niet snel gehandeld wordt. De meesten willen bedwantsen zelf bestrijden, maar het zelf bestrijden van bedwantsen is een heel lastige klus. Velen slagen er dan ook niet in om de bedwantsen effectief te bestrijden. Hoe kom je dan wel succesvol van dit ongedierte af? Wat moet je wel of juist niet doen?

Waarom lukt bedwantsen zelf bestrijden niet?

Veel mensen willen bedwantsen zelf bestrijden. Het hele huis wordt overhoopgehaald, alles wordt in de was gegooid en bestrijdingsmiddelen worden gekocht in de hoop dat het probleem binnen no-time is opgelost.

  • Door het huis overhoop te halen, geef je bedwantsen juist de kans om zich door het hele huis te verspreiden. Het beste is daarom om de besmette kamer zoveel mogelijk te isoleren en alle spullen te laten staan daar waar het staat. Zo verklein je de kans op een verspreiding van bedwantsen.
  • Ook gaan mensen vaak meteen over op de aanschaf van allerlei bestrijdingsmiddelen als bedwantsenvallen en bedwantsensprays. De meningen zijn hierover verdeeld of deze producten wel of niet doen wat ze beloven.
  • Ongeacht of deze middelen het juiste resultaat boeken, is het probleem met het zelf bestrijden van bedwantsen dat vele plekken vaak over het hoofd worden gezien waar bedwantsen zich schuilhouden.

Bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen

Wil je toch zelf proberen om bedwantsen te bestrijden met chemische bestrijdingsmiddelen? Let dan goed op! Je dient hiervoor bestrijdingsmiddelen te gebruiken die speciaal voor bedwantsen bedoeld zijn. De Rijksoverheid heeft hier regels voor opgesteld. Als je bestrijdingsmiddelen gaat kopen, moeten deze zijn goedgekeurd door het Ctgb. Wanneer dit niet het geval is, is het product niet getest op risico’s voor mensen, dieren en het milieu. Hoe check je dit dan, zul je denken. Als het goed is, staan er vier of zes cijfers op de verpakking gevolgd door een N. Zo niet, niet aanschaffen! Gevonden? Volg nauwkeurig de gebruiksaanwijzing, want verkeerd gebruik heeft schadelijke gevolgen voor mens, dier en milieu. Vragen of klachten over chemische bestrijdingsmiddelen? Neem dan contact op met de NVWA.

Professionele bedwantsenbestrijding

Op de website van Milieu Centraal staat wat informatie over bedwantsen zelf bestrijden, professionele bestrijdingen en mogelijke alternatieven. Wil toch niets werken en heb je veel last? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in. Als je liever een bestrijder hebt die minder chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, moet je diegene vragen naar het KAD-keurmerk. Het beste is om gewoon direct een ongediertebestrijder in te schakelen, eentje bij jou uit de buurt vind je hier. Professionals weten namelijk precies waar bedwantsen zich verstoppen en nemen zo elke plek mee in de bestrijding. Alleen op deze manier ben je er zeker van dat de bedwantsen volledig worden uitgeroeid. Het zelf bestrijden van bedwantsen lukt meestal niet, waardoor mensen vaak alsnog terugvallen op hulp van een professionele bedwantsenbestrijder. Met dubbele kosten als gevolg, buitenom de tijd en moeite die je er al in had gestoken.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!