Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Bedwantsen zelf bestrijden

Rode plekken, onverklaarbare bloedvlekjes in je bed, verschrikkelijke jeuk. Dat betekent maar één ding: je hebt last van bedwantsen in je huis! Bedwantsen zijn erg vervelend en hardnekkig ongedierte die je slapeloze nachten bezorgen. Als je ermee te maken hebt, kom je er helaas niet zomaar vanaf. Handel snel, want een bedwantsenplaag wordt alleen maar groter als er niet snel gehandeld wordt.

Bedwantsen zelf bestrijden

Bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen

Velen willen eerst proberen om bedwantsen zelf te bestrijden. Dit is echter een heel lastige klus. Wil je bedwantsen zelf bestrijden, probeer dit dan eens met de volgende bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen: een bedwantsenval of een bedwantsenspray.

Bedwantsenval

Wat is een bedwantsenval? Met een bedwantsenval kun je bedwantsen opsporen. Een bedwantsenval bestaat uit een lijmval met lokstof en een verwarmingselement. Hoe werkt een bedwantsenval?

 • Zet de bedwantsenval onder je bed en steek de stekker in het stopcontact

  bedwantsenval van ongediertebestrijden.com

  bedwantsenval van ongediertebestrijden.com

 • Door de lokstof en de warmte worden bedwantsen aangetrokken
 • De bedwantsen lopen in de val en blijven aan de lijm plakken

Bedwantsenvallen vangen echter niet alle bedwantsen in een kamer. De geur van mensen blijkt altijd nog aantrekkelijker voor bedwantsen dan de lokstof. Daarnaast moet een bedwantsenval meerdere keren worden gezet, omdat eitjes van bedwantsen niet kunnen lopen. Die moeten eerst uitkomen en worden dan in de bedwantsenval gelokt.

Bedwantsenspray

Een bedwantsenspray pas je toe op alle plaatsen waar de bedwantsen in je huis zich schuilhouden. Hoe werkt bedwantsenspray?

bedwantsenspray van ongediertebestrijden.com

bedwantsenspray van ongediertebestrijden.com

 • Je dient alle kieren, naden en andere plaatsen te vinden waar de bedwantsen zitten. Als je dat eenmaal in beeld hebt, kan je met de bedwantsenbestrijding beginnen.
 • Richt en spuit de spray net zolang op de te behandelen plaats totdat het zichtbaar vochtig is. Doet dit op een afstand van ongeveer 20 centimeter met een zwaaiende beweging. Vergeet hierbij geen enkel plekje! Dit is niet geschikt voor enorme oppervlakken als wanden of vloeren.
 • Daarna dien je een tijdje niet schoon te maken op deze behandelde plaatsen, aangezien je anders de werking van de bespuiting aantast.

Velen slagen er niet in om de bedwantsen effectief te bestrijden, niet met een bedwantenval, ook niet met bedwantsenspray. Hoe kom je dan wel succesvol van dit ongedierte af? Wat moet je wel of juist niet doen?

Waarom lukt bedwantsen zelf bestrijden niet?

Wat doen mensen vaak als ze bedwantsen zelf bestrijden? Het hele huis wordt overhoop gehaald, alles wordt in de was gegooid en bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen worden gekocht in de hoop dat het bedwantsenprobleem binnen no-time is opgelost. Wat is hier mis mee?

 • Door het huis overhoop te halen, geef je bedwantsen juist de kans om zich door het hele huis te verspreiden. Het beste is om de besmette kamer zoveel mogelijk te isoleren en alle spullen te laten staan daar waar het staat. Zo verklein je de kans op een verspreiding van bedwantsen.
 • Bestrijdingsmiddelen als bedwantsenvallen en bedwantsensprays zijn niet effectief genoeg om bedwantsen te bestrijden. De werking van deze bestrijdingsmiddelen kunnen niet op tegen professionele bedwantsen bestrijdingsmiddelen.
 • Ongeacht of bedwantsen bestrijdingsmiddelen het juiste resultaat boeken, is het probleem met het zelf bestrijden van bedwantsen dat vele plekken over het hoofd worden gezien waar bedwantsen zich schuilhouden.

Professionele bedwantsenbestrijding

Omdat het zelf bestrijden van bedwantsen vaak mislukt, vallen mensen alsnog terug op een professionele bedwantsenbestrijder. Met dubbele kosten als gevolg, buitenom de tijd en moeite die je er al in had gestoken. Het beste is om direct een ongediertebestrijder in te schakelen, eentje bij jou uit de buurt vind je hier. Professionals weten namelijk precies waar bedwantsen zitten en nemen zo elke plek mee, wat zorgt voor een effectieve bedwantsenbestrijding.