Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Bedwantsen in je huis

Vroeger kwamen bedwantsen heel algemeen voor over de hele wereld. Na de Tweede Wereldoorlog waren de bedwantsen, door het gebruik van zeer effectieve, maar ongezonde middelen, bijna geheel uitgeroeid. Na een verbod op het gebruik van deze middelen neemt het aantal meldingen van bedwantsen in huis weer explosief toe. Heb je bedwantsen in je huis en wil je daar van af? Dan vind je hier de professionele bedwantsenbestrijder bij jou uit de buurt!

Bedwantsen in je huis

Bedwantsen vind je overal

Vaak worden bedwantsen in een zin genoemd met reizen en hotels. Het is ook niet gelogen dat bedwantsen een enorme plaag zijn voor hoteleigenaren, toch komt het ongedierte ook gewoon bij mensen thuis voor. Net zoals dat bedwantsen voor hoteleigenaren tot grote last zijn, veroorzaakt dit insect ook veel onrust bij de bewoners van huizen. De grote opkomst van bedwantsen is wel te danken aan het reizen.

Hoe komen bedwantsen in je huis?

Bedwantsen liften heel eenvoudig in jouw bagage of kleding mee naar jouw huis. Een overnachting in een hotelkamer met bedwantsen is genoeg. Zelfs een avondje bioscoop, een ritje in de trein, een vliegtuigvlucht of zelfs een overnachting in een zorginstelling is voldoende om bedwantsen in je huis te krijgen. Bedwantsen zijn erg klein en verstoppen zich in je bagage of kleding. Eenmaal weer thuis, kruipen ze eruit en zoeken een schuilplaats in je huis.

Een bedwantsenplaag in huis

De eerste periode heb je misschien niet in de gaten dat er een bedwantsenplaag in je huis aan het ontstaan is. Bedwantsen leggen dagelijks na elke bloedmaaltijd eitjes, die na vier tot twaalf dagen uitkomen. Ook de nimfen hebben bloed nodig om te kunnen groeien. Door deze snelle manier van voortplanten ontstaat binnen de kortste keren een echte bedwantsenplaag. Probeer de signalen van bedwantsen in huis zo snel mogelijk te herkennen, zodat je tijdig een effectieve bedwantsenbestrijdingkunt laten uitvoeren om erger te voorkomen.

Bedwantsen herkennen

Word je ’s nachts gestoken en heb je de volgende ochtend meerdere, bij elkaar gegroepeerde “muggenbulten”? Dit zijn geen muggenbulten, maar bedwantsenbeten! Beten van een bedwants jeuken meestal heviger en langer en in sommige gevallen is de rode plek eromheen groter. Andere signalen van bedwantsen in huis zijn bruinrode puntjes in je lakens. Bedwantsen zelf zijn meestal moeilijk te vinden, maar grote kans dat je op de volgende plekken eitjes en vervellingshuidjes vindt:

  • tussen de randen van je bed;
  • bij stroken behang;
  • in stopcontacten;
  • achter schilderijen;
  • in andere naden en kieren.

Als je dit ziet, weet je zeker dat je bedwantsen in huis hebt.

Overlast door bedwantsen in je huis

Wanneer je bedwantsen in je huis hebt, levert dat de nodige overlast op. De meeste mensen vinden alleen het idee al vies. Beestjes die zich in je bed verstoppen, ’s nachts over je heen kruipen en van je bloed drinken, jeukende bulten achterlatend, waarna ze overal vieze, plakkerige eitjes leggen… Je krijgt van minder al de kriebels! De psychische overlast door bedwantsen in huis loopt soms zo hoog op, dat mensen niet meer goed functioneren in hun dagelijkse bezigheden, ook veroorzaakt door slaaptekort. Daarnaast is er de lichamelijke overlast, in de vorm van jeukende bulten, huiduitslag, lusteloosheid en in ernstige gevallen bloedarmoede. Over het algemeen zijn bedwantsen echt niet schadelijk voor je gezondheid.